Avrupa Havalı Silahlar Şampiyonası’nda tarihi bir başarı elde eden Türkiye; 2 altın, 3 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplam 7 madalya kazandı
Avrupa’nın en prestijli organizasyonlarından biri olan Avrupa Havalı Silahlar Şampiyonası’nda milli atıcılarımız büyük bir başarıya imza attı. Ermenistan’ın Erivan kentinde düzenlenen şampiyonada Türkiye’yi temsil eden Yusuf Dikeç, İsmail Keleş ve Buğra Selimzade’den oluşan erkekler 10 metre havalı tabanca trio takımı Ukrayna’yı yenerek altın madalya kazandı. Milli atıcılar bu kategoride üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.
Aynı şampiyonada 10m Havalı Tabanca Erkekler Takım kategorisinde de ülkemizi temsil eden İsmail Keleş, Yusuf Dikeç ve Buğra Selimzade gümüş madalya elde ederken, 10m Havalı Tabanca Karışık Takım kategorisinde Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan da gümüş madalya sahibi oldu.
Almanya, İtalya, Fransa, Avusturya, Sırbistan, Hırvatistan, Çekya ve Slovenya gibi birçok güçlü Avrupa ülkesinin yer aldığı şampiyonada elde edilen bu başarı, Türk atıcılığının uluslararası arenadaki yükselişini bir kez daha gözler önüne serdi.
Milli kadın atıcılar başarıya erişti
Şampiyonada 10m Havalı Tüfek Solo Büyük Kadınlar kategorisinde yarışan Damla Köse, altın madalya kazanarak bu branşta Türkiye’ye ilk Avrupa şampiyonluğunu kazandırdı. 10m Havalı Tüfek Kadınlar kategorisinde Elif Duygu Eren Kotoş bronz madalya; 10m Havalı Tüfek Kadınlar Takım kategorisinde Elif Duygu Eren Kotoş, Damla Köse ve Elif Berfin Altun gümüş madalya; 10m Havalı Tabanca Trio Kadınlar kategorisinde ise Şevval İlayda Tarhan, Şimal Yılmaz ve Esra Bozabalı bronz madalyanın sahibi oldu

Dikeç: Üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonuyuz
Avrupa’nın dört bir yanından elit sporcuların katıldığı şampiyonada yaşanan kıyasıya mücadele, izleyicilere heyecan dolu anlar yaşattı. Dikeç, “Geçtiğimiz yıl Hırvatistan’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda hem bireysel hem takım müsabakalarında önemli başarılar elde ettik. Uzun ve yoğun bir hazırlık sürecinin ardından Avrupa Şampiyonası’nda yeniden yarışmanın gururunu yaşıyorum. Başarılı ve genç atıcılarımız İsmail Keleş ve Buğra Selimzade ile birlikte ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek Avrupa şampiyonu olduk. Aynı zamanda karışık takım kategorisinde birlikte mücadele ettiğimiz Şevval İlayda Tarhan ile birlikte gümüş madalya kazandık” dedi.
