Perşembe, Eylül 19, 2024

Motivo Grubu’ndan Kaz Dağları’nda meditasyon kampı

kaz dağları kamp

Nefes terapisti, sembol okuyucusu ve karma astrolog eşliğinde meditasyon amaçlı geziler düzenleyen Motivo Grubu Kaz Dağları’nda kamp yaptı.

Sarıkız’ın zirvesinde çember kurup meditasyon yapan, geceleri ateş etrafında toplanıp şaman davulu çalan grup Tahtakuşlar Köyü’nde yerel halkın da ilgi odağı oldu. Grup Sözcüsü, Edgü Tin Yaşam Gelişim Okulu Kurucusu,Sosyolog ve Aile Danışmanı Gülşen Kazgın, ‘Dönüştüren Yolculuklar’ olarak isimlendirdikleri bu gezilerde, içe dönerek kendi hayatları konusunda bir farkındalık yaşamayı ve ruhsal olarak rahatlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

Her kampın kendine özgü bir frekansı, enerjisi olduğunu kaydeden Gülşen Kazgın,  yola çıkmadan önce bu kampı Ehl-i Gönül, Ehl-i Muhabbet olarak isimlendirdiklerini ifade etti. Kazgın, “Kaz Dağları tarihi ve doğasıyla enerjisi çok yüksek bir alan. Burada Balıkesir’in Güre ilçesine bağlı eski bir Şaman köyü olan, bilge Türkmenler’in yaşadığı Tahtakuşlar Köyü’ne gittik.  Giysileriyle, törenleriyle, oyunlarıyla kadim geleneklerini yaşatan bir köy. Yerel halk bizi çok güzel karşıladı” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM