Cuma, Eylül 20, 2024

Edtech pazarı 2023’te 250 milyar doları aştı 

Hızla büyüyen ve gelişen küresel öğrenme teknolojileri (edtech) pazarı 2023 yılı itibarıyla 250 milyar doları aşan bir değere ulaştı


Hızla büyüyen ve gelişen küresel öğrenme teknolojileri (edtech) pazarı günden güne büyümeye devam ediyor. 2023 yılı itibarıyla 250 milyar doları aşan bir değere ulaştı. Pazarın 2025 yılına kadar 350 milyar doları aşması beklenirken, sektördeki markalar da hızla büyüme ivmelerini sürdürüyor. Yapay zeka sonrası sürecin değiştiğinin altını çizen Doping Hafıza CEO’su Mert Kalkavan, “Yapay zekanın hayatımıza girmesiyle birçok sektörde olduğu gibi öğrenme teknolojileri alanında da büyük değişimler yaşandı. Geçtiğimiz aylarda bu konuda çok farklı durumlar gördük, çok büyük bir öğrenme teknolojisi firması yapay zeka gelişmelerine ayak uyduramayacağı öngörüsü ile şirket değerinde çok sert bir düşüş yaşadı. Farklı bir öğrenme teknolojisi firması ise yapay zeka konusunda sunduğu gelişmelerle güven vererek çok büyük bir yükseliş yaşadı. Tahminimize göre yapay zeka sayesinde öğrenme teknolojileri pazarı beklenenden daha hızlı büyüyecek” dedi.                               

Yapak zeka ile öğrenme becerilerinin daha da geliştiğini belirten Kalkavan, “Öğrenme teknolojilerinde birçok değişim gerçekleştiren yapay zekanın önümüzdeki yıllarda etki alanının daha fazla olacağı öngörülüyor. Öğrencilerin kendi seviyelerinde öğrenme imkanı bulabilecekleri kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimi sunabilen yapay zeka araçları aynı zamanda gerçek zamanlı ve kişiselleştirilmiş geri bildirimler de sunuyor. Doping Hafıza’nın gerçekleştirdiği yatırımlarla dünya standartlarında hizmet verdiğine değinirken aynı zamanda istihdama kapı aralıyor” diye ekledi. 

Öğrenme teknolojileri alanı hızla gelişiyor 

Öğrenme teknolojilerinin giderek kişiselleştirmeye odaklandığına değinen Kalkavan, “Mobil cihazlar 2010’lardan çok daha önce de vardı. Bilgisayarlar da 60-70 yıl öncesinde de vardı. Ancak çok az kurumda ve bazı üniversitelerde vardı bu cihazlar. Teknolojinin ilerlemesi ve ulaşılabilir hale gelmesiyle birlikte çok daha erişilebilir ve ticari bir hale geldi. Bu sayede şimdi hepimiz erişebiliyor ve istifade edebiliyoruz. Öğrenme teknolojileri de bu paralelde yapay zekanın da etkisiyle hızla büyüdü ve şimdi çok daha fazla kişiye çok daha kaliteli bir öğrenme deneyimi çok uygun fiyatlara sunulabilir hale geldi. Bu sayede öğrenme teknolojileri alanı hızla gelişiyor, evriliyor ve büyüyor. Öğrenme teknolojilerinin yakaladığı büyüme ivmesinde özellikle yapay zekanın önemi büyük. Yapay zeka günümüzde öğrenme deneyimini gerçekleştiren bireylere; sizi sabırla dinleyen, takip eden, geçmişte yaptıklarınızı hatırlayan ve ona göre size bir öğrenme patikası sunan, anlatım yapan, çok sabırlı bir hoca vaat ediyor” dedi. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM