Cuma, Eylül 20, 2024

Hataylı çocuklar için anlamlı proje

hataylı çocuklar için anlamlı proje

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), sağlıklı yaşamı teşvik etmek ve çocukların hayatlarına renk katmak amacıyla Umuda Pedal Derneği ile yeni bir etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında, Hatay’da TEGV Öğrenim Birimlerinin bulunduğu dört konteyner kentteki 884 çocuğa yeni bisikletleri hediye edildi. Çocukların hayatlarına renk katmak amacıyla başlatılan ‘Bisiklet Temel Eğitim Programı’ kapsamında Kızılay ve Aşağı Ekinci 1 Konteyner Kentlerindeki çocuklara temel bisiklet kullanımı ve güvenli sürüş eğitimi verildi.


13 konteyner kentte TEGV Öğrenim Birimi

Proje hakkında konuşan TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, “6 Şubat felaketinin ilk saatlerinden itibaren 17 Ateşböceği Eğitim TIR’ımız ile vatandaşlarımızın barınma, ısınma ve temel ihtiyaçlarına destek olduk; çocuklarımızla afetin etkisini hafifletmeye yönelik sosyal duygusal etkinlikler yaptık. Geçen 9 ay içerisinde Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş’taki 13 konteyner kentte kurmuş olduğumuz öğrenim birimlerimiz çocuklarla etkinliklerine başladılar. Bu birimlerimizin beşi Hatay’da bulunuyor. Geçtiğimiz temmuz ayında 225 adet bisikleti ISO Konteyner Kentteki çocuklarımıza hediye etmiş; başka kaynaklar bulunca tekrar geleceğimizin sözünü vermiştik” dedi.


Toplam bin 109 çocuğa bisiklet ulaştırıldı

Umuda Pedal Derneği Başkanı aynı zamanda TEGV Mütevelli Heyet Üyesi Dr. Erkan Koyuncu ise “Umuda Pedal, sporun birleştirici gücüyle hareket eden ve iyilik projelerini planlayıp yürüten bisiklet severlerin kurduğu bir dernek. Bugün burada toplanma amacımız, daha fazla çocuğun bisiklet ile tanışması, bisiklete güvenle binmesi ve onu yaşamının bir parçası haline getirmesi. Bu proje ile toplam bin 109 çocuğa bisiklet ulaştırmaktan, temel bisiklet kullanımı eğitimini verip uygulatmış ve günlük yaşantılarına renk getirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM