Cuma, Eylül 20, 2024

“Kıbrıs ile ekonomik kalkınma işbirliğimizi sürdüreceğiz”

KKTC’nin 40’ıncı yıldönümü için Kıbrıs’a giden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye ile Kıbrıs arasındaki ekonomik anlaşmaların geleceğine işaret etti


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşunun 40’ıncı yıldönümü nedeniyle Kıbrıs’a giden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, burada kutlamalara katılarak Türkiye ile Kıbrıs arasındaki ekonomik anlaşmaların geleceğine işaret etti. Yılmaz, “Tarımsal sulamadan elektrik iletim hattı projesine, sosyal konutlardan e-devlet çalışmalarına, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni geliştirecek, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin yaşam standartlarını yükseltecek ekonomik kalkınma işbirliğimizi sürdüreceğiz. Fikir ve gönül birliği içinde hareket ettiğimiz sürece, üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk, aşamayacağımız engel yok” dedi. 

 “KKTC’nin hak ettiği değeri alması için çabalayacağız”

Kuzey Kıbrıs’ın kalkınması, doğal kaynaklardan payını hakkaniyetle alması için gereken desteği sağlayacaklarını belirten Yılmaz, “Önümüzdeki dönem Türkiye Yüzyılı aynı zamanda KKTC Yüzyılıdır. KKTC’nin dünyada hak ettiği yeri alması için her türlü çabayı sarf edeceğiz. Kıbrıs Türk halkının özden gelen hakları olan ‘egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün’ tescil edilmesi, ardından iki devletin kendi aralarındaki işbirliğini müzakere etmesi gerekmektedir. Bu yönde bir çözüm sadece Ada’da değil, Doğu Akdeniz bölgesinde istikrara katkı sağlayacak. Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile tam bir dayanışma içindedir” ifadelerine yer verdi.

 “Kendine yetebilen bir KKTC için çalışıyoruz”

Düzenlenen kutlamalar kapsamında konuşan Yılmaz, “Bugün 40 yaşına giren Cumhuriyet, Kıbrıs Türkü’nün boyun eğmediğinin ve eğmeyeceğinin kanıtıdır. Bu uğurda destansı bir mücadele ortaya koyan Dr. Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Kıbrıs Barış Harekâtı kahramanları başta olmak üzere tüm dava erlerini rahmetle ve şükranla anıyorum. Kıbrıs Türkü’nün bağımsızlık tutkusuyla dalgalanan bayrağı altında, nice 15 Kasımlara, nice bayramlara birlikte erişmeyi temenni ediyorum” cümlelerini kullandı.

KKTC’nin kalkınması, kendine yetebilen, küresel şartlara uyumlu, rekabetçi ve sürdürülebilir bir ekonomik düzene sahip olabilmesi hedefine kararlılıkla çalıştıklarını söyleyen Yılmaz, “ İhtiyaç duyulan alanlarda işbirliği yatırımlarını ve projeleri, KKTC Hükümetiyle eşgüdüm halinde yürütmeye kararlılıkla devam ediyoruz” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM