Cuma, Eylül 20, 2024

Yatırım projelerine yeni düzenleme

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca hazırlanan ‘Yatırım Projelerinin Stratejik Öncelik ve Teknik Değerlendirmesine Dair Tebliğ’ bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bakanlık, aracı bankalar kanalıyla sağlanan finansal imkanlardan yararlanmak için başvuru yapacak projelere ilişkin yapılacak stratejik öncelik ve teknik değerlendirmelere ilişkin usul ve esasları belirledi.

Buna göre, yatırımcılar, bakanlık değerlendirmesini müteakip, bakanlıktan alacakları görüş yazısıyla aracı bankaya finansman başvurusunda bulunacak. Başvuru öncesinde projelerine ilişkin bakanlık değerlendirmesini almak üzere başvuruda bulunmak isteyen yatırımcılar, bu başvurularını bakanlığın oluşturduğu elektronik portal üzerinden gerçekleştirecek. Toplam yatırım tutarının en az 1 milyar TL olması gerekiyor. Finansman programından yararlanan yatırımcılara söz konusu yatırımları için düzenlenen teşvik belgesi kapsamında herhangi bir faiz desteği ise sağlanmayacak.


Başvuru koşulları duyuru ile ilan edilecek

Bakanlık hangi finansman programı kapsamında stratejik öncelik ve teknik değerlendirme yapılarak başvuru alınacağını, değerlendirmeye esas alt kriterleri ve diğer başvuru koşullarını duyuru ile ilan edecek.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM