Cuma, Eylül 20, 2024

Gökdere’yi kırmızıya boyayan işletmeye KÖP cezası

İzmir’in Bornova ilçesindeki Gökdere’nin kırmızı renge boyanması üzerine harekete geçen İZSU Genel Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü, kırmızı suyun kaynağı olan işletmeyi tespit ederek söz konusu işletmeye Kirlilik Önlem Payı (KÖP) cezası kesildi. İşletmenin faaliyetlerinin durdurulması ve ‘Çevre İzni’ kapsamında incelenmesi için İZSU tarafından gerekli mercilere başvuru yapıldı.

Gökdere’nin kırmızı akmasına sebep olan söz konusu işletmede, hurda plastiklerin kırılması ve yıkanması sürecinde ortaya çıkan proses atık suyun İZSU hattına bağlanan kaçak bir hat ile deşarj edildiği saptandı. İZSU yetkilileri, işletme gerekli önlemleri alıncaya kadar KÖP uygulamasının devam edeceğini duyurdu.


Manda Deresi’nde de aynı vaka yaşandı

Gökdere’de yaşanan kırmızı su vakasının ardından aynı olay bu kez de Manda Deresi’nde yaşandı. Durumun bildirilmesiyle birlikte harekete geçen İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili inceleme başlatırken, Gökdere’deki gibi kırmızı renkte olan atığın Körfez’le buluşmaması için çalışmalara başladı. Gökdere’ye kaçak hat ile deşarj yapan söz konusu işletmenin bu kez de Manda Deresi’nde aynı kaçak faaliyeti yürütmesi şüphesi üzerine İZSU Genel Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü tarafından gerekli incelemelerin yapıldığı bildirildi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM