Perşembe, Eylül 19, 2024

Ekonomi gündeminde hareketli hafta başlıyor

Türkiye’nin ekonomi gündemini 5-9 Şubat haftasında yoğun bir mesaiye başlayacak. Ekonomi gündeminin ilk maddelerinden biri vatandaşlar tarafından merakla beklenen enflasyon verileri olacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayı enflasyon verilerini bugün saat 10.00’da açıklayacak. Piyasalar için büyük bir öneme sahip enflasyon verilerinin açıklanmasıyla iş yerlerindeki kira artış oranları da belli olacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın görevinden affını istemesinin ardından 3 Şubat 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde göreve TCMB Başkan Yardımcısı Fatih Karahan’ın atanmasına karar verildi. Enflasyon Raporu 2024-I’in tanıtımı amacıyla 8 Şubat Perşembe günü düzenlenecek bilgilendirme toplantısına ise yeni TCMB Başkanı Karahan’ın başkanlık etmesi bekleniyor.


Emeklilerin maaş farkları 6-7 Şubat’ta ödenecek

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren maaş farkları için beklenen ödeme tarihleri belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamaya göre, ocak ayında yüzde 49,25 oranında yükseltme yapılan SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile hak sahiplerinin aylık fark tutarları bu ödenmeye başlayacak. Buna göre ödemeler, SSK kapsamında emekli olan vatandaşlar için 6 Şubat’ta, Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlar için ise 7 Şubat’ta gerçekleştirilecek.


TÜSİAD Genel Kurulu 8 Şubat’ta gerçekleşecek

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) TÜSİAD olağan Genel Kurul toplantısı 8 Şubat 2024 Perşembe günü saat 10.00’da İstanbul’da düzenlenecek. Toplantının açılış konuşmaları TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan tarafından yapılacak. Olağan Genel Kurul gündemi kapsamında Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi gerçekleşecek.


En hızlı büyüyen 100 şirket açıklanacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) iş birliğinde gerçekleştirilen ‘TOBB Türkiye 100 Ödül Töreni’ 5 Şubat 2024 Pazartesi günü saat 11.00’de TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla, bu yıl 8’incisi gerçekleştirilecek törende, listeye giren şirketlere ödülleri verilecek.


Veri takviminde başka neler var?

TÜİK, 6 Şubat Salı günü Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçlarını açıklayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise 7 Şubat Çarşamba günü Hazine Nakit Gerçekleşmelerini duyuracak. TÜİK 8 Şubat Perşembe günü Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranlarını paylaşacak. Aynı gün içinde TCMB ise Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini açıklayacak. 9 Şubat Cuma günü TÜİK Hayvansal Üretim İstatistikleri ve Sanayi Üretim Endeksini paylaşacak. TCMB aynı gün içinde Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini duyuracak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM