Pazartesi, Ekim 21, 2024

Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete’de

Resmi Gazete

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imza ile 3 Milletlerarası Anlaşma kararı 5 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. 


Türkiye, Azerbeycan ve Türkmenistan arasında ticari ve ekonomik anlaşma onaylandı

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti ve Türkmenistan Hükümeti Arasındaki Ticari ve Ekonomik İşbirliği Anlaşmasının Onaylanması Hakkında Karar 5 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, 14 Aralık 2022 tarihinde imzalanan ‘Türkiye Cumhuriyeti  Hükümeti, Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti ve Türkmenistan Hükümeti arasındaki ‘Ticareti ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması’nın onaylanmasına karar verildi. 


Türkiye ile BM sekreteryası arasındaki anlaşma onaylandı 

Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşmiş Milletler ve Bazı Uzmanlık Kuruluşları Arasındaki 21 Ekim 1965 Tarihli Değiştirilmiş Teknik Yardım Standart Anlaşması Hükümlerinin Gerekli Değişikliklerle Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörlük Ofisi ve Personeli Hakkında 1 Yıl Süreyle Uygulanmasına İlişkin Olarak Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşmiş Milletler Sekretaryası Arasında Teati Edilen Ekli Notaların Onaylanması Hakkında Karar 5 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşmiş Milletler ve bazı uzmanlık kuruluşları arasındaki 21 Ekim 1965 tarihli Değiştirilmiş Teknik Yardım Standart Anlaşması hükümlerinin gerekli değişikliklerle Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörlük Ofisi ve Personeli hakkında 1 yıl süreyle uygulanmasına ilişkin olarak Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşmiş Milletler Sekreteryası arasında teati edilen ekli notaların onaylanmasına karar verildi. 


Karadeniz Havzası Programı Finansman Anlaşması’ onaylandı

Türkiye Cumhuriyeti, Romanya ve Avrupa Komisyonu Arasında 2 Kasım 2023 Tarihinde İmzalanan Ekli (Interreg VI-B) Karadeniz Havzası Programı Finansman Anlaşmasının Onaylanması Hakkında Karar 5 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti, Romanya ve Avrupa Komisyonu arasında 2 Kasım 2023 tarihinde imzalanan (Interreg VI-B) Karadeniz Havzası Programı Finansman Anlaşması’nın onaylanmasına karar verildi. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM