Cuma, Eylül 20, 2024

İzmir’de Hıdırellez coşkuyla kutlanacak

Baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi Hıdırellez İzmir’de belediyelerin düzenlediği bir dizi etkinlikler ile coşku dolu bir şenliğe dönüşecek. 5 Mayıs günü sabah saatlerinden itibaren başlayacak etkinlikler, gece yarına kadar devam edecek. 


Karşıyaka’da müzik ve dans şöleni

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdırellez Şenliği, 5 Mayıs Pazar akşamı Atakent Gondol Kafe arkasındaki Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı’nda gerçekleştirilecek. Saat 20.00’da başlayacak şenliğin açılışı halk oyunları gösterisiyle yapılacak. Ardından Belediye Orkestrası ve Seda Öztürk, seslendirecekleri şarkılarla konuklara bayram coşkusu yaşatacak. Süper Menlissa Bandosu’nun performansıyla devam edecek şenlik, Orkestar Sertan’ın sunacağı müzik şöleniyle final yapacak. Ücretsiz olarak gerçekleşecek organizasyon, tüm vatandaşların katılımına açık olacak.


Torbalı’da Hıdırellez ateşi yanacak

Torbalı Belediyesi, baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul edilen Hıdırellez’i kutlamak için muhteşem bir program hazırladı. Pazar günü Roman vatandaşların yoğun yaşadığı mahalle olan Çaybaşı’da gerçekleşecek olan Hıdırellez Şenliği’ne yoğun ilgi olması bekleniyor.  Daha önceki yıllarda da düzenlenen ve binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Hıdırellez Şenliği’nde bu yıl sesiyle büyüleyen, Roman vatandaşların sevgilisi Emre Övek ve Torbalı’nın sevilen sahne isimlerinden Çaybaşılı Derviş sahne alacak. Saat 19:30’da Çaybaşı Kafetarya’da başlayacak olan etkinlikte günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Daha sonra ise alanda sanatçılar sahne alarak çeşitli müzikleri ile Torbalılıları eğlendirecekler.


Bayraklılı vatandaşlar Hıdırellezi Tolga Sağ ile kutlayacak 

 Bayraklı Belediyesi tarafından Doğançay’da düzenlenecek birbirinden eğlenceli etkinliklerle kutlanacak. 5 Mayıs’ta Doğançay Mahallesi Meydanı’nda gerçekleşecek program kapsamında 10:30’da stantlar kurulacak. Köylüler ürettikleri organik ürünlerin, köye özgü zeytin, zeytinyağı, bal, gözleme, ayran gibi gıda ürünlerinin satışını yapacak. Bayraklı Belediyesi Kadın Kooperatifi üyeleri de el emeği ile ürettikleri takı-tasarım ve aksesuarlarını stantlarda beğeniye sunacak. 15:00’da Spor Müdürlüğü tarafından bowling, basketbol ve penaltı atışları ile çuval yarışmaları düzenlenecek. 18:00’da Başkan İrfan Önal’ın da katılacağı Hıdırellez Korteji; tahta bacak, maskot, jonglör, palyaço ve Roman Orkestrası eşliğinde yürüyüş yapacak. Temsili olarak dilek ağacına dilekler asılacak. Eğlenceli atölyelerde çocuklar için yüz boyama, yumurta boyama gibi aktiviteler yer alacak. Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları Roman Ekibi ile Doğançay kursiyerlerinden oluşan öğrenciler müzikli gösteri sunacak. 19:00’da ise halk müziğinin sevilen sanatçısı Tolga Sağ, konserde sanatseverlerle buluşacak. Etkinlikler Hıdırellez ateşi ile sona erecek.


Bornova’da hıdırellez coşkusu yaşanacak

Bornova’da ise Hıdırellez Şenliği, bu yıl 5 Mayıs Pazar günü Büyükpark’ta saat 20.30’da başlayacak. Her yıl binlerce Bornovalı’nın doldurduğu Büyükpark’ta kurulacak sahnede bu kez Roman Star Deniz, Sökeli Hasret ve Emre Övek sahne alacak. Çeşitli sürpriz etkinliklerin de yer alacağı Hıdırıllez Şenliği coşku dolu müzik performanslarıyla Bornovalılara unutulmaz bir gece yaşatacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM