Cuma, Eylül 20, 2024

Müzik dünyasının kalbi İzmir’de atacak

İzmirli sanatseverler, mayıs ayında birbirinden güzel konserlerle müziğin büyüsüne kapılacak. İzmir’de havaların güzelliği açık alanda da festival, konser alternatifleri sunmaya vesile oluyor. İzmir mayıs ayı konser takvimi ile özünde olan enerji ve coşkuyu daha da katlayacak.

Türkiye’nin en nitelikli sanat merkezlerinden biri haline gelen Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) mayıs ayında konser takvimi dolu dolu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle düzenlenen ‘Gençler! Sahne Sizin’ projesi bu yıl da gençleri AASSM ağırlamaya devam ediyor. 19 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek konsere tüm müzikseverler bekleniyor.

Kontrbas Sanatçısı İlkhan Aydoğmuş ve Piyanist Gizem Batur’u dinleme fırsatı bulacağınız Resital, 15 Mayıs Çarşamba günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde saat 20.00’da gerçekleştirilecek. Leyla Gencer’i anma konseri 14 Mayıs akşamı saat 20.00’da AASSM’de, Ümit İşgörür (Çello) ve Özgür Aydın’ı (Piyano) dinleyebileceğiniz Çello Piyano Resitali, 14 Mayıs Salı günü AASSM’de saat 20.00’da yapılacak. Rameau ve Kuşlar Barok Türküleri konseri ise 9 Mayıs Perşembe günü saat 20.00’da AASSM’de gerçekleştirilecek.


Festival Land, 11 Mayıs’ta başlıyor

Türkiye’de en çok katılım gösterilen festivallerden olan Festival Land, Türkiye’nin en büyük etkinlik merkezi İzmir Arena’da yapılacak. 11 Mayıs’ta başlayacak festival 12 Mayıs’ta son bulacak. Etkinlik kapsamında; Yıldız Tilbe, Ceza, Büyük Ev Ablukada, KÖFN, Selin Çıngır, Duman, Son Feci Bisiklet ve Beyza Başak sahne alacak.

İzmir’in yetiştirdiği genç ve parlak çellist Adasu Akın, 9 Mayıs Perşembe günü müziğin büyülü dünyasında farklı tınıları bir araya getiriyor. Türk müziğinin efsane isimlerinden Atilla Demircioğlu ise unutulmaz şarkıları ve enerjik sahne performansıyla İzmir’de 10 Mayıs’ta sahne alacak. Azerbaycan kökenli piyanist ve caz vokalisti Aziza Mustafa Zadeh, kendine özgü tarzıyla müzikseverleri büyülemek için İzmir’de 10 Mayıs’ta sahne almaya hazırlanıyor. Türk pop müziğinin sevilen ismi Aşkın Nur Yengi’de 10 Mayıs’ta İzmir’de sevenleriyle buluşacak. Türkiye’nin önde gelen müzik gruplarından Yeni Türkü, müzikseverlerle buluşmak için 15 Mayıs’ta İzmir’e geliyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM