Pazar, Eylül 29, 2024

İzmir’de kültür sanat etkinlikleri doludizgin devam ediyor

konser

Haziran ayında, konserden sergilere kadar birçok sanat aktivitesine ev sahipliği yapacak İzmir, gerçekleşecek tüm etkinliklerle renkli bir yaz geçiriyor


İzmir’in sanat dolu atmosferi, bu yaz da hareketli olmaya devam ediyor. İzmirli sanatseverler haziran ayında yine renkli bir sanat programıyla keyifli anlar geçiriyor. 2024 Haziran ayında birbirinden keyifli ve eğlenceli etkinliklere ev sahipliği yapan İzmir, kültür ve sanat etkinlikleriyle dolup taşıyor.


Ziyaret edebileceğiniz sergiler

Sanatın peşinden gitmek isteyen sanatseverler, bu ayı sergi ziyaretleriyle hareketlendirebilir. İşte haziran ayında ziyaret edebileceğiniz sergiler: Sanatçı Mert Rüstem’in Osmanlı Hoşgörüsünde ‘KUDÜS’ adlı fotograf sergisi 7 Mayıs – 23 Haziran tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Giriş Galeriler’de, Şenol Tilki ‘Uzaklar’ Sergisi 22 Mayıs – 11 Ağustos  tarihleri arasında Atlas Pavyon 1 No’lu Sanat Galerisi’nde, Laure Daviron Resim Sergisi 13 Haziran-11 Temmuz  tarihleri arasında AASSM Üst Kat Doğu ve Batı Galeriler’de, Köklerden Yükselen Hikayeler Proje Sergisi 25 Haziran – 7 Temmuz  tarihleri arasında AASSM Alt Kat Galeri’de ziyaretçilerine eşşiz bir deneyim sunacak. Arkas Sanat Bornova Mattheys Köşkü’nde de Arkas Halı Koleksiyonu’ndan bir seçki sanatseverlerin ilgisine sunuluyor. Bu süresiz sergi ziyaretçilerini bekliyor.

Dünya ile kurulan ilişkilere dair tarifleri yeniden ele alan, araştırma ve programlarını Dilşad Aladağ’ın üstlendiği ‘Mahsul Vakaları’, iş birlikleri ve bir aradalıklara dayalı bir sergi ve kamu programı olarak, 27 Nisan- 22 Eylül tarihleri arasında İzmir’de yer alan Bayetav Sanat’ta hayata geçiyor.

BE Contemporary, ‘Evinde Gibi Ruhun Evsiz Yerlerde’ sergisiyle Fulya Çetin, Günseli Baki, Monica Papi, SENA, Sezgi Abalı, Şafak Şule Kemancı ve Yekateryna Grygorenko’nun işlerini bir araya getiriyor. Ursula K. Le Guin’in dizelerinden ilham alan; küratörlüğünü Sezgi Abalı’nın üstlendiği sergi, 2 Haziran – 9 Temmuz tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

28 Haziran Cuma günü, AASSM Müzik Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek olan, 8-11 yaş arası çocuklar için hazırlanmış Masallarla Sanat Atölyesi’ne de, çocuklarının güzel vakit geçirmesini isteyen aileler AASSM’nin internet sitesi üzerinden kayıt yaptırarak ücretsiz katılım sağlayabilecek.


İzmir 37 yıldır dünyanın müziğine ev sahipliği yapıyor

2018 Avrupa Kültürel Miras Yılı’nda Avrupa’nın on festivali arasında yer alan Uluslararası İzmir Festivali, bu sene 37. kez İzmir’de 7 Haziran tarihinde başladı. 11 Temmuz’a kadar sürecek olan festivalde İzmir Agorası, Çeşme Kalesi ve Bergama Asklepion Antik Tiyatrosu gibi İzmir’in farklı tarihi ve turistik yerlerinde sahnelenecek konserlerle, dünyanın her yerinden müzikseverlere, İzmir’in tanıtılması amaçlanıyor.

Urla’da bir gelenek halini alan müziğin birleştirici gücünü esas alan ve kendine has kültürü ile Chill-Out Festival Urla’da 22 Haziran’da ‘Yeryüzündeki Cennet’i Urla Sahne’ye taşıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası’nın Yaza Merhaba Konseri, İbrahim Yazıcı yönetiminde 24 Haziran 2024 Pazartesi günü saat 20.30’da AASSM’de gerçekleştirilecek. Konsere solist olarak oyuncu ve seslendirme sanatçısı Selen Öztürk katılacak.

Nâzım Hikmet Ran`ın Sevdalı Bulut Masalı, ‘Kemanla Sevdalı Bulut Yetişkinler için Müzikli Anlatım’ ise 26 Haziran Çarşamba günü saat 20.30’da AASSM bahçesinde gerçekleştirilecek.

Rock Günleri’de 21-22-23 Haziran tarihlerinde adeta bir kültür-sanat kampüsü olarak tasarlanan mekân UrlaDam Ağaçlı Sahne’de, rock müzik sevenleri bekliyor olacak.


Ünlü isimler İzmir’i müziğin büyülü dünyasına taşıyor

İzmir’de çok sayıda ünlü isim haziran ayında konser verecek. 20 Haziran Perşembe günü şarkıları ile dillerden düşmeyen Yıldız Tilbe, Bornova Aşık Veysel Açıkhava Tiyatrosu’na geliyor.

1993 yılında hepimizin hayatına dokunan Med Cezir albümü ile solistlik kariyerine zirvede başlayan Levent Yüksel, 30. yıl dönümü için senfonik bir şölen ile karşınızda olacak. Yüksel, 21 Haziran Cuma günü Kültürpark Açkhava Tiyatrosu’nda sevenleriyle buluşacak.

Son yılların en çok konuşulan isimlerinden Mahmut Orhan, 22 Haziran’da Alsancak Tarihi Havagazı’nda sahne alarak İzmir’i müziğin büyülü dünyasına taşıyacak.

Geçmişten günümüze hayran kitlesini oluşturan başarılı sanatçı Erol Evgin 23 Haziran Pazar günü Kültürpark Açıkhava Tiyatrosunda dinleyicisi ile buluşacak.

Hakan Meriçliler etkileyici sesiyle, 24 Haziran Pazartesi günü UrlaDam’da, Tanju Okan’ın dillerden düşmeyen ayrılık ve sevda sarkılarıyla seyirciyi geçip giden o güzel yıllara doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM