Cumartesi, Eylül 21, 2024

Suni deri pazarında sürdürülebilirlik ön planda

deri

Sürdürülebilirlik, suni deri sektörünün geleceğini şekillendiren en önemli trendlerden biri haline geldi. Hefa Group, çevre dostu ve geri dönüştürülebilir materyaller kullanarak üretim süreçlerini optimize ederek hem çevresel etkileri minimize ediyor hem de tüketicilerin bilinçli tercihlerine yanıt veriyor. Küresel pazarda değişen trendler ve sektördeki yenilikler hakkında önemli açıklamalarda bulunan sektörün önde gelen suni deri üreticilerinden Hefa Group, Suni deri pazarında sürdürülebilirlik, yenilikçilik ve teknoloji odaklı gelişmelerin ön plana çıktığı bir döneme girdiklerini belirtti.


“Dijital teknolojilerden faydalanılıyor”

Teknolojik yenilikler, suni deri üretiminde kalite ve verimliliği artırmaya devam ediyor. Hefa Group, ileri teknoloji kullanarak ürettiği suni deri ürünleriyle sektörde fark yaratıyor. Akıllı üretim teknikleri ve yenilikçi malzemeler sayesinde daha dayanıklı ve üstün ürünler sunan marka, küresel pazardaki değişim ve dijital dönüşümün getirdiği yenilikler hakkında detaylı bilgiler aktardı. Türkiye’nin deri sanayisinde sahip olduğu yetkinliğin, küresel pazarlardaki en büyük üretici ve ihracatçı olmayı başarabildiğini belirten Hefa Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Şahinler, “Son yıllarda tekstil sektöründe sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve inovasyon öne çıkan trendler arasında yer alıyor. Çevre dostu üretim süreçleri, geri dönüştürülebilir malzemeler ve etik üretim yöntemleri sektörde giderek daha fazla önem kazanıyor. Sektördeki hızlı trend değişimleri, tekstil üreticilerini daha esnek ve hızlı üretim süreçlerine yönlendiriyor. Firmalar, koleksiyonlarını hızla güncelleyebilmek ve pazar taleplerine hızlı cevap verebilmek için son dönemlerde sıkça başvurulan yapay zekâ gibi dijital teknolojilerden faydalanıyor” dedi.


Tüketiciler çevre dostu ürünleri tercih ediyor

Küresel pazarlarda, sürdürülebilir ve etik üretim yapılmış tekstil ürünlerine olan talebin arttığını söyleyen Şahinler, “Tüketiciler, daha kaliteli, uzun ömürlü ve çevre dostu ürünleri tercih ediyor. Ayrıca, kişiselleştirilmiş ve fonksiyonel ürünlere olan ilgi de giderek artıyor. Gelecekte tekstil sektöründe akıllı tekstiller, biyoteknolojik malzemeler, sürdürülebilir üretim yöntemleri ve dijitalleşmealanlarında önemli yenilikler bekleniyor. Ayrıca, yapay zekâ ve büyük veri analitiği gibi teknolojiler de üretim süreçlerini ve pazar stratejilerini dönüştürecek. Bu yenilikler, sektörde rekabet gücünü artıracak ve daha sürdürülebilir bir gelecek için fırsatlar sunacak” ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM