Perşembe, Eylül 19, 2024

İzmir’de kültür, sanat ve eğlence bir arada

İzmir, sanatseverlere eylül ayında sanat ve eğlence dolu geniş bir etkinlik yelpazesi sunuyor


Kültür, sanat, eğlencenin merkezi olan İzmir Enternasyonal Fuarı’yla eylül ayına hızlı bir giriş yapan İzmir, sürpriz konuklar, konserler, farklı gösteriler ve yüzlerce etkinlik ile ziyaretçilerinin hafızasında unutulmaz izler bıraktı. Ancak samimi atmosferi ve zengin kültürel mirasıyla her daim canlı olan İzmir’de eylül ayında etkinlik takvimi bununla son bulmuyor. İzmirliler eylül ayında konser, sergi, sinema ve tiyatro gibi pek çok etkinlikle buluşacak. 


Kaçırılmayacak sergiler

İzmir bu ayda birbirinden farklı sergilere ev sahipliği yapıyor. Şehrin çeşitli galerilerinde açılan bu sergiler, modern sanattan klasik eserlere, yerel sanatçılardan uluslararası isimlere kadar geniş bir yelpazede sanatseverleri ağırlıyor.

Ressam Yağmur Bağlar’ın Havariler isimli sergisi İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nda açıldı. 20 Eylül tarihine kadar gezilebilecek olan serginin mottosu ise ‘boyutun değiştikçe bakış açın değişir’ olarak karşımıza çıkıyor. İnci Çokneşeli’nin ‘Soyut Hikayeler ve Kırılmalar’ resim sergisi, 3-29 Eylül 2024 tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin (AASSM) üst katında bulunan Doğu Galeri’de sergilenecek.

22 Ağustos tarihinde başlayan Lale Temelkuran’ın resim sergisi 22 Eylül tarihine kadar İzmir Sanat Galerisi’nde İzmirlileri bekliyor olacak. Işık Deniz Bayazıt’ın ‘Sıcakta’ resim sergisi de 4 Eylül-29 Eylül 2024 tarihleri arasında AASSM’nin üst katında bulunan Batı Galeri’de sergilenecek.

Ana Tanrıça ve Anadolu Efsaneleri sergisi, 5-25 Eylül tarihleri arasında AASSM’nin alt katında bulunan galeride sergilenecek. Küratörlüğünü Nodira Güçsav’ın yaptığı sergide, Türkiye’nin birçok bölgesinden 45 sanatçının katılımıyla çeşitli tarz ve teknikle görsel sanatın birçok dalında ana tanrıça ve Anadolu efsaneleri konusunu işleniyor.

‘İzmir’in Kurtuluş Bayramı’ fotoğraf sergisi 9 Eylül-27 Kasım 2024 tarihleri arasında Vasıf Çınar Meydanı Sergi Alanı’nda, ‘Yanık Yurt’ sergisi 12 Eylül-25 Haziran 2025 tarihleri arasında Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) Sergi Salonu’nda, Levn Sanat Atölyesi 10. Yıl Sergisi 12-29 Eylül 2024 tarihleri arasında AASSM Giriş Kat Doğu ve Batı Galeriler’de ziyaretçilerine sanatı doya doya yaşama imkanı sunuyor.


Kahve tutkunlarını buluşturan festival

Alsancak Kahve Festivali, kahve severleri bir araya getiriyor. 27-28-29 Eylül 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan Alsancak Kahve Festivali kahvenin en lezzetli ve keyifli hallerini keşfetmek isteyenleri bekliyor. Üç gün boyunca İzmir’in simge mekanlarından Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası, kahve kokuları ve festival coşkusuyla dolup taşacak.


Masal Fabrikada Festivali 4. kez düzenleniyor 

Laber Kimya tarafından düzenlenen Masal Fabrikada Festivali, 27-29 Eylül 2024 tarihlerinde İzmir Torbalı Karakuyu Köyü’nde gerçekleşecek. 2021 yılında başlayan ve gelenekselleşen etkinlik, ‘Koku ve Bellek’ teması ile bu yıl da dopdolu programıyla katılımcıları karşılayacak. Festivalde masal anlatımları, koku ve bellek temalı söyleşiler, mitler üzerine paneller, kozmetik ve sağlık atölyeleri, sürdürülebilirlik projeleri ve sokak oyunları gibi geniş bir yelpazede etkinlikler yer alacak. Katılımcılar, kendi krem ve parfümlerini yapma fırsatını da elde edecekler. Ayrıca, bağımsız satıcıların ve yerel üreticilerin ürünlerini sergileyip satış yapabilecekleri stantlar kurulacak.


3 ayrı mekanda 15 sanatçıyla yaza veda

Bir klasik haline gelen Rooftop Festival 28 Eylül Cumartesi günü Ege’nin incisi İzmir’de festival severler ile buluşuyor. İzmir Marriott, Park Inn by Radisson ve Renaissance İzmir olmak üzere 3 ayrı mekanda toplamda 15 sanatçının performans sergileyeceği Rooftop Festival İzmir’in katılımcıları yaza dans ederek veda edecek. 


İzmir’de müzik ziyafeti

Kurucu üyelerden ‘El Maestro’ Tonino Baliardo liderliğinde, Latin müziğinin efsanevi temsilcilerinden Gipsy Kings, sevilen Latin ezgileriyle İzmir’e geliyor. 19 Eylül günü, İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda İzmirlilere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Elektro-pop sahnesinin dünyaca ünlü ismi Kazy Lambist, 21 Eylül Cumartesi günü, İzmir Marriott Hotel’de müzik severlerle buluşacak.

Zeytin Altında serisi kapsamında SAZduo konseri, 24 Eylül Salı günü AASSM bahçesinde bulunan asırlık zeytin ağacının altında saat 20.30’da halka açık ve ücretsiz gerçekleştirilecek.

Müziğinde geleneksel İspanyol ezgileri ve modern dokunuşları bir araya getirerek pek çok unutulmaz şarkıya imza atan Monica Molina, 25 Eylül Çarşamba günü AASSM’de konser verecek. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM