Cuma, Ekim 18, 2024

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali başlıyor

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, Cumhuriyetimizin 100. Yılında ‘’Sinemamızın Yüzü’’ ödülüyle çok özel bir ödül vermeye hazırlanıyor.Altın Koza’nın büyük ödül gecesinde ‘’Sinemanın Yüzü’’ Özel Ödülü; 100 yıllık Cumhuriyet tarihimizde, ulusal ve uluslararası birçok ödülün sahibi; Türk Sineması’nın 60 yılında var olan sinemanın Sultan’ı Türkan Şoray’a ve 55 yıllık sinema kariyeriyle unutulmazlar arasına giren Kadir İnanır’a; takdim edilecek.


100.yıla özel ödül

Adana Büyükşehir Başkanı Zeydan Karalar başkanlığında düzenlenen Adana Altın Koza Film Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, Festival Yönetim Kurulu üyeleri, Nebil Özgentürk, İsmail Timuçin, Gökhan Mutlay, Hüseyin Orhan ve Mahmut Göğebakan; Türk Sineması’na katkılarından dolayı iki usta isme, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel ödül verme kararı aldı.

Sadece sinemada değil, kalplerde de yer alan, Türk halkının sevgisini kazanan sanatçılara ödülleri, 23 Eylül’de gerçekleştirilecek festivalin kapanış gecesi, ‘’Büyük Ödül Töreni’nde takdim edilecek.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM