Cuma, Ekim 18, 2024

Tarımda %50’ye yakın ham madde yerli olacak

osman uğurlu

Türkiye’nin biyogaza dayalı gübre üretim tesisini devreye alan Ecogreen Enerji, Türkiye’de bir projeyi sektöre kazandırdı. Manisa’nın Turgutlu ilçesinde kurulan gübre entegre tesisinde; çiftçiler için uygulaması kolay granül organik ve organomineral katı gübre ve zengin içerikli sıvı organomineral gübreler üretilerek yerli hammaddelerle tüketim ve Türkiye tarımına fayda hedefleniyor.

Tarımda yüzde 50’ye yakın ham maddenin yerli olacağını belirten Ecogreen Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Osman Uğurlu, “Yüksek teknolojiye sahip tesislerimizle, fermantasyon sonucu elde edilen ve geçirilen işlemler ile organik madde bakımından zengin olan biyogaz çıktısı; Ecofer Gübre Tesisimiz tarafından zenginleştirildiğinde, kuraklığı azaltan, organik madde tüketimini arttıran granül katı organomineral gübreler ve sıvı organomineral gübreler üretilmekte. Bu ürünlerimizin yüzde 50’ye yakın hammaddesinin yerli olması motivasyonumuzu daha da güçlendiriyor” diye konuştu.


“Türkiye’ye çevresel ve ekonomik katkılar sağlayacağız”

Çevresel sürdürülebilirlik açısından biyogaza dayalı gübre üretim tesisleri, enerji ve tarım sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Uğurlu, “Hedeflerimiz, enerji üretimine, tarım sektörüne katkı sağlamak ve atık yönetimini doğru şekilde yapmak. Ülkemizin enerji ve tarım politikalarına bağlı şekilde gübre üretimiyle tarım sektörüne katkı sağlayacağız. Biyogaz tesisleri dünya genelinde artan bir öneme sahip. Sürdürülebilir enerji üretimi, atık yönetimi ve tarım sektörünün ihtiyaçlarına cevap vererek dünyamıza çevresel ve ekonomik faydalar sunacağız” sözlerine yer verdi.


“Zirai kaynaklı organik atık temiz enerjiye dönüşüyor”

Ecofer gübre entegre tesisleriyle ve üretim süreçlerinin tamamını sıfır atık vizyon ile hayata geçirdiklerini belirten Uğurlu, “Tesiste her aşamada oluşan çıktı katma değerli bir girdiye dönüştürülüyor. Günde yaklaşık bin 500 ton hayvansal ve zirai kaynaklı organik atık Biyogaz tesislerimizde fermente edilerek temiz enerjiye dönüşüyor. Bu doğrultuda, atıkların çevrede oluşturacağı kirlilik önlenerek hem enerjiye hem de organik maddelere dönüştürülüyor” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM