Cuma, Ekim 18, 2024

Bolat ve Şimşek’ten ABD’li iş dünyasına kritik ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu vesilesiyle yaptıkları ABD ziyaretlerinde Global Yatırımcılar Konferansı’na konuk oldular.

Goldman Sach’ın ev sahipliğinde düzenlenen konferansta Cumhurbaşkanı ve iki Bakan ABD’li ekonomi ve finans kesimlerinin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldiler. Konferansa dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bolat, Türkiye ile ABD arasında karşılıklı yatırımların artarak devam etmesine yönelik Türkiye’nin elverişli iş ve yatırım ortamı hakkında bilgilendirmelerde bulunduklarını kaydetti.

Dijital ve yeşil dönüşümü önceleyen, AR-GE yoğun, katma değerli ürün ve hizmetlere ilişkin yatırımlara yönelik sundukları imkanları anlattıklarını açıklayan Bolat, “71 yıldır NATO müttefikleri ve stratejik ortak olan Türkiye ve ABD arasındaki iş birliği imkanlarının daha ileri seviyelere taşınması konusunda Ticaret Bakanlığı olarak sektörlerimize her türlü desteği vermeye hazırız. ABD ile ikili ticarette belirlenmiş olan 100 milyar dolar ticaret hedefimize ulaşmak için iş insanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM