Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Fed, politika faiz puanını 25 baz artırdı


ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladığını duyurdu. Açıklamada, politika faizi 25 baz puan artırılarak %4,50-4,75 aralığına yükseltildiği ve faizin son 16 yılın en yüksek seviyesine çıktığı belirtildi.

Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) maksimum istihdam ve uzun vadede %2 enflasyon elde etmeyi amaçladığı belirtilen açıklamada, “Hedeflerin desteklenmesi için federal fon oranının yükseltilmesine karar verildi” ifadesinde bulunuldu.


“Enflasyon hala yüksek kalmaya devam ediyor”

Son göstergelerin harcama ve üretimde ılımlı bir büyümeye işaret ettiği aktarılan açıklamada, “İstihdam artışlarının son aylarda güçlü ve işsizlik oranının düşük kalmaya devam ettiği gözlemlendi. Enflasyon bir miktar azaldı ama hala yüksek kalmaya devam ediyor.

Ayrıca Rusya-Ukrayna Savaşı çok büyük insani ve ekonomik zorluklara neden oluyor ve artan küresel belirsizliğe katkıda bulunuyor” sözlerine yer verildi. Açıklamada, Komitenin para politikasının enflasyonu %2’ye çekecek kadar kısıtlayıcı bir duruş sergilemesi için faiz oranında devam eden artışların uygun olacağının öngörüldüğü vurgulandı.

KAYNAKFED
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM