Cumartesi, Temmuz 27, 2024

SoftITo 146 yazılımcı yetiştirdi.

İstanbul Ticaret Odası SoftITo Şekip Avdagiç

İstanbul Ticaret Odası (İTO) projesi olarak hayata geçirilen yazılım alanında faaliyet yürüten SoftITO Yazılım-Bilişim Akademisi ilk mezunlarını verdi.


İTO tarafından yapılan yazılı açıklamada, 7 farklı başlıkta verilen eğitim sonunda SoftITo mezun sayısının 146 olduğu belirtildi. Açıklamaya göre, tamamen objektif kriterler üzerinden gerçekleştirilen seçmeler sonrasında katılımcılar önce 160 saatlik eğitime alındı.

Akademi için öncelikle şirketlerin hangi alanlarda, nasıl yazılımcılara ihtiyacı olduğu belirlendi. Yazılı açıklamada İTO Başkanı Şekib Avdagiç’in konuya ilişkin, “Yeni çağın alfabesi dijitallik, bu alfabenin A’sı da yazılım. İTO’nun Yazılım-Bilişim Akademisi SoftITo, bu mantıkla yola çıktı. Amacımız Türk gençlerini yeni çağın aktörleri yapmak” yorumlarına yer verildi.

“Hem en güncel bilgi olsun hem piyasanın ihtiyacını karşılasın hedefi ile yola çıktık”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Avdagiç, “Hedefimiz belli; yazılım sektörüne güçlü insan kaynağı yetiştirmek, girişimcilik ile istihdam hedefli yazılım ekosistemi oluşturmak. 7 farklı eğitim başlığında neleri öğretmek gerektiğini uzun araştırmalar sonucunda belirledik.

Akademideki eğitim müfredatı hem en güncel bilgi olsun hem piyasanın ihtiyacını karşılasın hedefi ile yola çıktık. Müfredatın nasıl olacağına karar verildikten sonra bu eğitimleri en iyi verebilecek olan, akademik yönü yanında piyasa bilgisi de olan eğitmenler belirlendi. Türkiye’nin her bölgesinden yaş, maddi durum, eğitim, cinsiyet ve bunun gibi kısıtlamalar olmaksızın belirli niteliklere sahip tüm gençlere bu site üzerinden başvuru imkanı sunduk” ifadelerini kullandı. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM