Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Odessa Limanı’na saldırı: Ukrayna’da 60 bin tonluk tahıl yok edildi

Chornomorsk limanı Odessa saldırı

Rusya, Tahıl Koridoru Anlaşması’ndan çekildikten sonra Ukrayna’nın tahıl deposuna bombalı saldırı gerçekleştirdi. 

Çarşamba günü Ukrayna’nın Odessa Bölgesi’ndeki Chornomorsk Limanı’na füze saldırısı gerçekleştirildi. Saldırı hakkında Tarım Bakanı Mykola Solsky, limandaki önemli miktarda tahıl ihracat altyapısının rus saldırısında hasar gördüğü açıklamasında bulundu. Yetkililerin bildirdiğine göre rus füze saldırıları, Ukrayna’nın Karadeniz kıyısındaki 60 bin tonluk tahılı yok etti ve depolama altyapısına zarar verdi.

Odessa kentine gerçekleştirilen saldırılarda askeri yetkililer, bölge sakinlerinin yaşadığı apartmanlarda da hasar görüldüğünü ve saldırılar sırasında, aralarında dokuz yaşında bir çocuğun da bulunduğu en az 12 sivilin yaralandığını açıkladı.Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.


Dünyadaki herkes için bir darbe

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, “Her füze saldırısı sadece Ukrayna’ya değil, dünyada normal ve güvenli bir yaşam için çabalayan herkese bir darbe” olduğunu söyledi.

Rusya, Tahıl Koridoru’ndan çekilmesinden birkaç saat sonra Salı günü erken saatlerde Ukrayna limanlarını hedef almaya başlamıştı. Ukrayna’nın liman kenti Odessa Salı gecesi gerçekleşen füze ve insansız hava aracı saldırısında, Odessa Limanı’nda ciddi altyapısal hasar oluşmuştu. Salı günü meydana gelen saldırıdan hemen sonra ikinci bir hava saldırısı Çarşamba gecesi gerçekleşerek tahıl terminallerine ve liman altyapısına yeniden zarar verdi.

“Politik bir şantaj”

Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken taradından Rusya’yı tahıl anlaşmasını “silah olarak” kullanmakla suçladı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ise Pazartesi günü, “Rusya tahıl inisiyatifini bir uzantıdan diğerine yavaş yavaş öldürüyor” demişti. Karadeniz Tahıl Anlaşması’nı sonlandırmasının ardından anlaşmanın ‘politik bir şantaj’ olarak kullanıldığı iddiaları gündeme oturdu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM