Cumartesi, Temmuz 27, 2024

İyilikler paylaştıkça çoğalır 

Gümüldür bekçi Ali Kılınç iyilikler paylaştıkça çoğalır

Menderes Belediyesi Gümüldür tesisleri bekçisinden örnek davranış. Bekçi Ali Kılınç, sokak çocuklarının elinde gördüğü cep telefonuna duyarsız kalmayıp, alıp sahibine teslim etti.


Gümüldür gece pazarındaki Belediye Satsuma Kafe tesislerinde Gece Bekçiliği görevi yapan Ali Kılınç’ın yaptığı örnek davranış herkese örnek olmalı. 

Gece pazarında Belediye Satsuma Kafe’de kaybeden Ş.E.’nin telefonunu kaybettiği Ali Kılınç’a iletildi. Kılınç’tan da bulursa kafeye bırakması istendi ve kendisi ise “bulursam haber veririm.” dedi.

Menderes Belediyesi Gümüldür Satsuma Kafe tesislerindeki gece bekçiliği yapan Ali Kılınç’ın yaptığı örnek davranış, insanlık ölmemiş dedirten cinsten bir davranış oldu.
Olay 15 Temmuz 2023 Cumartesi yaşandı. Gece pazarını gezen, ardından da Belediye tesislerindeki Satsuma Kafeye dinlenmeye giden Ş.E ve ailesi, geç saatte eve döndüğünde cep telefonun olmadığı fark etti. Ev, araç yollar her taraf arandı, telefon arandı açan olmayıp ulaşılamadı.

Son çare Belediye tesisleri Satsuma Kafeye gidildi. Kafe kapanmış tesislerde 14 senedir gece bekçiliği yaptığı öğrenilen Ali Kılınç’tan başka kimse de kalmamıştı. Durum Kılınç’a anlatıldı. Ali Kılınç, Kafede çalışan diğer görevlilerin gittiğini, ‘bulunsa bana da söylenirdi’ demesine rağmen etraf tekrar arandı ancak bulunamadı. 

Son umudu da biten Aile, bir taraftan umutla cep telefonunu arıyor açan olursa diye, diğer taraftan da dualar edilip, polis ve BTK’ya İMGE numarası ile birlikte bilgi verilerek herhangi bir dolandırıcılığa karşı tedbirler alınmaya çalışılıyordu.

Son umutları ise telefon aranıp,  çalınmadıysa açan biri olursa ümidiyle yaklaşık 20 saat arandı. Son bir umutla diye; damadı, torunu, kızı herkes telefonu arayıp, bir açan olursa diye düşünürken; 20 saat sonra Müjdeli haber damadın telefonunu açan Ali Kılınç’tan geldi.

Ali Kılıç ‘telefonunu buldum gece nöbete geldiğimde kafeden alırsınız.“ diye cevap verdi. Maddi değerinin yanında içindeki bilgiler manevi değeri olan telefonun bulunması herkesi sevince boğdu.

Menderes Belediyesi’ne bağlı Gümüldür gece pazarındaki Belediye tesislerinde Gece bekçisi Ali Kılınç’ın telefonu teslim ederek şunları söyledi; “Gece işim bitti sabah saat 06.30 ila 07.00 civarında birtakım çocukları elinde cep telefonu bulduklarını söyleyince resimlere baktım Gece bana telefon aradığı söyleyen İ.E’nin resmini gördüm. Cep telefon telefonunu almak istedim çocuklar vermedi. O sırada Jandarma Komutanı Erol… geldi. Ona söyledim. O da çocukları elinden almamı sağladığı. Cep telefonunu kilidi kapalı olduğu için aranılmasını bekliyordum. Yorgun olduğum içinde gündüz uyudum. Siz arayınca açtı.”

Ali Kılınç, Çorumlu olduğunu, bir çok hastalığı olmasına rağmen, çocularını geçimi için 14 yıldır bu tesislerde çalıştığı, “Harama el uzatmam. Bu bizim insanlık vazifemiz.” Şeklinde konuştu.

İ.E., “Cep telefonu bulunduğu için çok sevindik. Maddi değeri yanında içindeki bilgiler ve manevi değeri de var. Bu herkes içinde geçerlidir herhalde. Ama en önemlisi Ali Kılınç’ın yaptığı. Gece ona söyledik, duyarsız kalabilirdi,  ‘bana ne!’ diye bilirdi.  Çocuklardan alması örnek bir davranış, iyilikler paylaştıkça çoğalır. Çorumlu Ali Kılınç beyin yaptığını herkes yapmalıdır. İnsanlık ölmemiş dedirten bu davranış herkese örnek olmalı. Dünyada iyi insanları sayesinde yaşıyoruz. Belediye yetkililerinden sesleniyorum. Bu insanlara sahip çıkalım” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM