Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Depremzede kadın işverenler için hibe sözleşmesi imzalandı

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası UNDP işverenlere hibe desteği

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde yürütülen ve 550 bin Dolar tutarında olan ‘Depremzede Kadın İşverenlere Hibe Desteği Projesi’nde mülakatı kazanan kadın işverenler için hibe sözleşmesi imza töreni düzenlendi.


KMTSO ile UNDP iş birliğinde hazırlanan Depremzede Kadın İşverenlere Hibe Desteği Projesi kapsamında başvuru aşaması ve sonrasında yapılan mülakatlarla belirlenen 257 kadın işveren hibe desteğinden faydalanmaya hak kazandı.

Depremzede Kadın İşverenlere Hibe Desteği Projesi, depremde en ağır yıkıma uğrayan ve depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta işletmelerini ayağa kaldırmaya çalışan kadın işverenlere mali destek sağlamış oldu.

“Yeni fonlara ulaşmalarına vesile olacak”

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Kahramanmaraş’ın yıkıcı depremden etkilenen illerin başında geldiğini ve UNDP olarak bu gerçeğin farkında olduklarına vurgu yaptı. Bu nedenle Kahramanmaraş’ın kendileri için öncelikli illerden birisi olduğunu belirten Vinton, UNDP olarak mümkün mertebe hızlı çözümler üretmeye gayret ettiklerini ifade etti.

257 kadın girişimciye 550 bin dolar hibe dağıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Vinton, uluslararası kurumlarla görüşmeye devam edeceklerini ve bölgeden gelecek geri bildirimlerin yeni fonlara ulaşmalarına vesile olacağını aktardı.

Kadın işverenlere yönelik hazırlanan projenin önemli olduğunu belirten KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, “800’ün üzerinde bir müracaat oldu. Yaklaşık 400 kişi mülakata çağrıldı. 250’nin üzerinde kadın işverenlerimizde hibe desteğinden yararlanmaya hak kazandı. UNDP yetkilileri ile görüşmelerimiz neticesinde bu kaynaklarımız ilerleyen günlerde inşallah daha da artacak” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM