Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Pentagon’dan siber güvenlik hamlesi

Pentagon

ABD Savunma Bakanlığı, siber altyapısını güçlendirmek için Siber İşgücü Stratejisi Uygulama Planı’nı imzaladı. Kaynaklar ve Analiz Baş Direktörü Mark Gorak ve ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, düzenledikleri basın toplantısında ‘Siber İşgücü Stratejisi’ ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Gorak, “Ulusumuza yönelik tehditler durmuyor, her hareketimizi izliyorlar. Yaklaşan siber saldırılar hemen köşede” dedi. Gorak, planın; ileri düzeyde eğitimli yaklaşık 225 bin sivil, askeri ve sözleşmeli personelden oluşan siber iş gücünün ilerlemesi ve birleşik yönetimi için yol haritası sunduğunu ekledi.

Pentagon’un siber güvenlik kadrosunda yüzde 24 açık olduğunu ifade eden Gorak, ilk 2 yılda yarısını kapatmayı hedeflediklerini vurgulayarak, gerekirse teşvik için taban maaşlarının yüzde 50’sine karşılık gelen oran kadar ikramiye verebileceklerini belirtti.


“Yüksek vasıflı siber iş gücüne sahip olmak, hayati”

Savunma Bakanlığı Baş Bilişim Sorumlusu John Sherman ise bugün 2023-2027 Siber İş Gücü Stratejisi Uygulama Planı’nı Bakanlığın internet sayfasından yayınlayarak, “Yüksek vasıflı bir siber iş gücüne sahip olmak, ulusumuzu küresel siber tehditlere karşı korumak için hayati önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM