Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Torbalı’da TİS sevinci: En düşük maaş 19 bin 700 TL oldu

Torbalı Belediyesi Toplu İş Sözleşmesi

Torbalı Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sevinci yaşanıyor. Torbalı Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 2 yıl süreli Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Sözleşme ile en düşük maaş 19 bin 700 TL’ye çıkacak. İlçede uzun yıllardır işçilerin beklediği sendikalı iş, Başkan Mithat Tekin’in girişimleriyle hayat buldu. Sözleşme, Belediye Başkanı Mithat Tekin ve Belediye İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan tarafından imzalandı.

Torbalı Belediye bahçesinde düzenlenen imza törenine; Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Belediye İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan, CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir, belediye meclis üyeleri ve TORBEL çalışanları katıldı. Ayrıca TİS töreninde Belediye İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Cumali Akay, 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Atalay, 3 No’lu Şube Başkanı Musa Kayacı ve 5 No’lu Şube Başkanı Yılmaz Alkan da imza töreninde yer aldı.


Bayram ikramiyesi müjdesi

İmzalanan sözleşme ile en düşük maaşı 19 bin 700 TL’ye çıkan Torbalı Belediye işçilerinin iki defa ödenen bayram ikramiyeleri de 2 bin liraya çıkarılıp, bayram ikramiyesi sayısı ise 4’e çıkarıldı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM