Cumartesi, Temmuz 27, 2024

İstanbul’da su tasarrufu için perlatör dağıtılacak

Perlatör su tasarrufu

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSKİ), kentte yaşanan kuraklığa karşı tüketimi yüksek abonelerden başlayarak musluklara su aparatı takılacağını duyurdu. Barajlarda suların azalmasıyla, kuraklık tehlikesine karşı önlemler alınmaya başlandı. İstanbul’da tüketimi yüksek abonelerden başlayarak musluklara perlatör aparatı takılacak. 


“Eylül ayında bir zam talebinde bulunacağız”

Tüketimi yüksek olan abonelerden başlayarak, ücretsiz olarak dağıtıldığını ifade eden İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Bülent Solmaz, montajın ekipler tarafından yapıldığını aktardı. Solmaz, “Eylül ayında bir zam talebinde bulunacağız çünkü personel giderlerimiz, enerji, elektrik, dövizdeki artış belli. Kullandığımız kimyasalların, yedek parçaların ciddi bir döviz girdisi var dolayısıyla Eylül ayında bir zam talebinde bulunacağız” diye konuştu.

Aylık kullanımı 20 metreküpü geçenlerin musluğuna aparat takılacağını belirten Solmaz,
“Biz de evimizde, işyerlerimizde kullanıyoruz, kullanılmasını da tavsiye ediyoruz. Şu anda da bizim abone işlerine bunu talep edenlere de takıyoruz. Kendi programımızda şu an ayda 20 metreküp üstü su kullananların neredeyse tamamına takmaya çalışıyoruz. 25-30 TL civarında bir şey ama bunun adileri de var, onları tavsiye etmiyoruz. Bizim dağıttığımız perlatör yaklaşık yüzde 40’lık tasarruf sağlıyor” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM