Cumartesi, Temmuz 27, 2024

UNDP’den Malatya TSO üyelerine 20 milyon TL hibe

UNDP Malatya Ticaret Odası hibe

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) arasında “Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı” protokolü imzalandı.
Protokol kapsamında, MTSO üyesi firmalara yaklaşık 20 milyon TL hibe desteği sunulacak.
Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programına başvurular 31 Ağustos 2023 tarihine kadar devam edecek.

Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı UNDP ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanmasının memnuniyet verici olduğunu söyleyen Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Basri İlhan, “10 bin üyemizin yaklaşık yüzde 80’i depremden zarar gördü. Üyelerimizin toparlanması sürecinde 20 milyon TL hibe desteği önemli bir can suyu olacaktır” diye konuştu.


“Malatya TSO bizimle yoğun temas kurdu”

Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı UNDP’nin Türkiye Temsilcisi Louisa Vinton, “6 Şubat depreminin ilk gününden bu güne UNDP olarak 11 ilimizin yanındayız. Malatya’ya 700 bin dolar, yaklaşık 20 milyon TL bütçe ayırdık. Malatya TSO üyelerine başvurmaları halinde hibe şeklinde bu bütçeyi sunacağız. Yapılan başvuruları değerlendireceğiz. Kadınlara pozitif ayrımcılık yapacağız. 1-10 arası personel çalıştıran tüm işletmeler başvurabilirler. Bu programın devamında yine başka hibe destekleri sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM