Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Anadolu Efes’in ilk yarı konsolide net karı 3,3 milyar TL

Anadolu Efes

Anadolu Efes, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) 2023 yılının ilk yarı finansal sonuçlarını açıkladı. Açıklamaya göre; yılın ikinci çeyreğinde Anadolu Efes’in konsolide net satış gelirleri yüzde 54,9 oranında artarak 38 milyar TL’ye ulaştı. Döviz kuru etkisinden arındırılmış büyüme yüzde 37,9 oranında kaydedildi. Yine aynı dönemde, 6,3 milyar TL tutarında serbest nakit akımı gerçekleşti.

Yılın ilk yarısında şirketin konsolide net satış gelirleri, yüzde 63,4 oranında artış göstererek 62,6 milyar TL seviyesine ulaştı. Konsolide FAVÖK (BMKÖ), yılın ilk yarısında gelir büyümesinin de üzerinde, yüzde 75,6 oranında artarak 12,7 milyar TL seviyesinde kaydedildi.  İkinci çeyrekte elde edilen güçlü net karın etkisiyle ilk yarı konsolide net karı ise 3,3 milyar TL oldu.


Öngörülerin üzerinde iyi sonuçlar elde ettik

İlk yarı yıl değerlendirmesinde bulunan Bira Grubu Başkanı ve Anadolu Efes CEO’su Can Çaka, “Güçlü ilk yarı sonuçları, bira grubu ve Anadolu Efes için hacim, gelir ve FAVÖK marjı beklentilerimizi artırmamız için bize cesaret verdi. Özellikle bira operasyonlarımızda elde ettiğimiz başarılı sonuçlar ile 2023 yılı için beklentilerimizi tekrar gözden geçirdik. Türkiye bira operasyonlarındaki hacimler ve uluslararası bira hacimlerinde de özellikle Rusya’daki talepte yaşanan olumlu ivmeyle birlikte öngörülerin üzerinde iyi sonuçlar elde ettik. Bunun neticesinde yılın tamamı için beklentilerimizde iyileşmeler yaptık ve 2023 yıl sonu beklentimizi yukarı yönlü yeniledik. Bu doğrultuda, 2023 sene sonu için bira grubu ve Anadolu Efes beklentilerimizi ihtiyatlı bir şekilde iyileştirirken, meşrubat iş kolundaki beklentilerimizi değiştirmiyoruz” diye konuştu.

Anadolu Efes’in ilk yarı konsolide net karı 3,3 milyar TL

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM