Cumartesi, Temmuz 27, 2024

“Antalya ekonomisine katma değer sağlamak için çalışacağız”

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi (Antalya OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Antalya Toptancılar Birliği Başkanı Emrah Tatlı ile Toptancılar Sitesi ve Kırkgöz Sanayi Sitesi’ni ziyaret etti. 212 firmanın bulunduğu Toptancılar Sitesi’nin sokaklarını dolaşan Ali Bahar ve Hakan Tütüncü, Emrah Tatlı’dan bölge hakkında bilgi aldı.


İş birliği yapmayı sürdüreceğiz

ATSO ve Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimiz, şehrimiz ve kent ekonomisi için fayda yaratmayı, katma değer sağlayan projeler üretmeyi, bunu gerçekleştirmek için de kent dinamiklerinin tamamıyla istişare halinde olup iş birliği yapmayı sürdüreceğiz” ifadesine yer verdi.

Sanayi sitesindeki ziyaretlerini sık sık sürdürdüğünü söyleyen Bahar, “Toptancı Sitesi ve Kırkgöz Sanayi Sitesi, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nin komşusu konumundadır. Antalya OSB vizyoner biçimde ilerliyor, büyüyor ve gelişiyor. Biz sınırımızda olan iki sanayi sitesinin de aynı şekilde gelişmesi için çaba gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın birçok üyesi burada bulunuyor. Bir tanesinde yaklaşık 4 bin kişi, diğerinde 5 bin kişi istihdam ediliyor. Amacımız üyelerimize, şehrimize ve kent ekonomisine katma değer sağlamak” diye konuştu.


“Palyatif çözümler üretebilir miyiz onların üzerine odaklanacağız”

Antalya toptancılar sitesi Antalya’nın parlayan yıldızlarından bir tanesi olduğunu söyleyen Kırkgöz, “Sanayi sitesi OSB’ye tedarik sağlayan, iş üreten, hizmet veren önemli sanayi sitelerinden biri. Belediye hizmetler anlamında da ilgili görüşmelerimizi yaptık. Palyatif çözümler üretebilir miyiz onların üzerine odaklanacağız. Bugün ki ziyaretimiz en önemli yanı şu, ticaret odamız ile birlikte esnafımıza, sanayicimize, müteşebbisimize yönelik, yani Antalya’nın ekonomik bileşenlerine yönelik önemli adımlar attık. Sanayi sitelerinin sorunları ATSO’nun sorunu haline geldi. Girişimcilerin, müteşebbislerin sorunu, reel sektörün sorunu ATSO yönetiminin sorunu haline geldi. Bunlarla da ilgili çok önemli lobi çalışması yapıyorlar” ifadesinde bulundu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM