Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı burs başvuruları 4 Eylül’de başlıyor

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere karşılıksız burs vermeyi sürdürüyor.

Bugüne kadar 7 bini aşkın öğrenciye karşılıksız burs imkânı sağlayan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, 2023-2024 eğitim yılı için burs başvurularını 4 Eylül 2023 Pazartesi günü kabul etmeye başlayacak.


Aylık burs bedelleri belirlendi

Öğrencilere sağlanan burs bedelini artıran Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, bu yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi burs bedelini aylık bin TL, ön lisans, lisans ve yüksek lisans burs bedelini aylık 2 bin 500 TL olarak belirledi. Burs başvurusunda bulunacak öğrencilerin alt sınıftan dersinin olmaması, disiplin cezası almamış olması, başka bir kurumdan burs almaması, devlet üniversitesinde öğrenim görüyor olması ve ikinci öğretim programlarında öğrenim görmüyor olması şartları aranacak.


Hak kazanan öğrencilere 9 ay burs verilecek

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Burs Yönetmeliği kapsamında, 2023 – 2024 eğitim yılında da devlet üniversitelerinin; işletme, işletme mühendisliği, turizm işletmeciliği, iktisat, kimya, kimya mühendisliği, makine mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, gıda mühendisliği, endüstri mühendisliği, inşaat mühendisliği, mimarlık, müzecilik, veterinerlik ve su ürünleri bölümlerinde öğrenim gören ön lisans, lisans ve yüksek lisans ile Anadolu Meslek Liselerinde öğrenim gören öğrencilere Ekim-Haziran aylarını kapsayan 9 ay boyunca karşılıksız burs verilecek.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM