Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Öğretmen ve öğrencilere okulda telefon yasağı

okul

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin okullarda cep telefonuyla derse giremeyeceğini açıkladı. Tekin, öğrencilerin cep telefonlarını derse girmeden teslim edeceklerini, öğretmenlerin de kötü örnek olmamaları adına sınıfa telefonla girmeyeceğini ifade etti.

Çocukların cep telefonlarıyla ilgili çok fazla merakı olduğunu belirten Tekin, “Çocuklarımızın cep telefonuyla birlikte derse girmelerini istemiyoruz. Bununla ilgili okul müdürlerimiz gerekli tedbirleri aldılar. Derse girmeden çocuklarımız cep telefonlarını teslim edecekler. Aynı şekilde öğretmen arkadaşlarımızdan sınıflarda cep telefonuyla zaman geçirerek çocuklara kötü örnek olmamaları konusunda ricada bulunduk” dedi.


“Sınıf tekrarı konusunda ısrarcıyız”

Liselerde sınıf tekrarı ve devamsızlıkla ilgili alınan karara ilişkin açıklamada bulunan Tekin, “Öğretmenler odasındaki arkadaşlarımızın ‘Ben sınıftaki otoritemi nasıl kuracağım. Bu çocuğa karşı bir yaptırımım yok. Ben sınavımda başarısız olsa dahi geçecek bir öğrenciyi nasıl eğitim öğretim sürecine adapte edebilirim’ demesiyle birbirlerini tetikleyen şeyler. Bir yerde bununla ilgili bir tedbir almak gerekiyor. Bu konuda kesin kararlıyız. Okul devamları, sınıf tekrarı konusunda ısrarcıyız. Bunun eğitim öğretim sürecini sekteye uğratan sorunlardan bir tanesi olduğunu düşünüyoruz. Yönetmeliğimiz yayın sürecinde” sözlerine yer verdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM