Cumartesi, Temmuz 27, 2024

İzmir Film Festivali’nde 5 günde 1.5 milyon oy kullanıldı

izmir film festivali

ASİTEM/Sinema ve Televizyoncular Meslek Birliği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleri ile gerçekleştirdiği 5.Uluslararası İzmir Film Festivali yurtiçi ve yurt dışı sinemaseverler tarafından oy yağmuruna tutuldu. Festivalin ilk 5 günüde kullanılan oy sayısı 1.5 milyonu aştı. Dünyanın dört bir yanından takip edilen festivalde yaklaşık 1 ay daha oyların kullanılacağı 5.Uluslararası İzmir Film Festivali’nde toplam oyların 6 milyonu geçmesi bekleniyor.

Halk oylamanın yanı sıra sektör oylamasının da büyük ilgi gördüğünü ve rekabetin üst seviyede geçtiğini söyleyen ASİTEM/Sinema ve Televizyoncular Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Sarıkaya “18-21 Ekim tarihlerinde yapılacak olan 5.Uluslararası İzmir Film Festivali’nde bu yıl da sinema ve dizi sektörünün yıldız isimleri halk oylamasında yer alıyor. Tüm dünyadan kullanılacak oylarla en iyiler belirlenecek.


“Oy kullanılanların sayısında büyük patlama oluyor”

Yurt içi ve yurt dışından oy kullanım oranlarının oldukça yüksek olduğunu söyleyen Sarıkaya, “Düzenlenmeye başladığımız ilk yıldan itibaren yurt içi ve yurt dışından oy kullanılanların sayısında büyük patlama oluyor. Festivalimizin ve Türk Sineması ve Dizi Sektörümüzün gördüğü ilgi bizi ayrıca mutlu ediyor. 5 günde 1.5 milyon oy’a ulaşmış olmak tüm ekibimizi gurur duymasını sağladı. Oy kullanan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM