Cumartesi, Temmuz 27, 2024

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali, 16 Eylül’de başlıyor

gastroantep kültür yolu festivali

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dünyanın en kapsamlı kültür sanat projelerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’ne katılan GastroANTEP Kültür Yolu Festivali bu yıl 16-24 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Gazi şehrin güneşten, topraktan ve tarihten gelen yerel lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak amacıyla yapılan GastroANTEP, Kültür Yolu Festivalleri kapsamına girerek bu yıl 8 gün sürecek. Ulusal ve uluslararası ünlü şeflerinin konuk olacağı etkinliklerle Gaziantep’in yöresel lezzetleri bir kez daha dünya sahnesine çıkacak. 


GastroANTEP, dünyanın en önemli gastronomi merkezlerinden olmayı hedefliyor

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep’in dünyanın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olma hedefiyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenecek festival, Kültür Yolu Programı kapsamında kültür sanat etkinlilerine de ev sahipliği yapacak. Geçen yıl 2 milyon 500 bin kişiyi ağırlayan GastroANTEP, bölgenin ve dünyanda bulunan farklı ülkenin mutfak kültürü ve gastronomi elçilerini ağırlayarak tanıtım fırsatı yakalayacak.


Gastronominin önde gelen isimleri Gaziantep’te buluşacak

Festivalin bu yıl teması “Coğrafya” olarak belirlenirken, binler yıllık tarihi ve medeniyetlere ev sahipliği yapan Gaziantep’in hem yöresel ürünleri hem de kültürünün harmanlanarak gelen gastronomi mirasının kökü olan konumunun önemi vurgulanacak.  GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında bu yıl da gastronominin önde gelen isimleri Gaziantep’te buluşacak. Alanında uzmanlarının katılımıyla yapılacak paneller ve söyleşilerin yanı sıra ödüllü şefler yöresel lezzetleri kullanarak workshoplar düzenleyecek. Festival hem sokak lezzetlerini barındıracak hem de yöresel ürünlere stantlarla yer verecek. Yapılacak etkinlikler, Gazi şehirlilerle Türkiye’nin ünlü şefleri, otel ve restoran profesyonelleri, gıda firmaları, gurmeler, tarım uzmanları ile yazarları bir araya getirecek.


GastroANTEP Kültür Yolu Festivali, ünlü isimleri ağırlayacak

Kültür Yolu etkinlikleri kapsamında bu yıl GastroANTEP konserlere, sergilere, tiyatro, film, opera ve bale gösterimlerine ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında geleneksel el sanatları, foto maraton, dijital çalışmalar, gezici müze ve kütüphane etkinliklerine de yer verilecek. GastroANTEP Kültür Yolu Festivali bu yıl kurulacak üç ayrı sahnede konserlerle festival coşkusu bütün şehre yayılacak. Kurulacak Festival Park Ana Sahne, Yeşil Vadi Park Sahne ve Şehreküstü Konakları Kalbi Antep Meydanı Sahne’de Manga, Linet, Merve Özbey, Sinan Akçıl, Alişan, Tuğçe Kandemir, Ebru Yaşar, Mustafa Keser, Mansur Ark, Grup Vitamin, Ragga Oktay, Dj Hakan Küfündür performanslarını sergileyecek.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM