Cumartesi, Temmuz 27, 2024

G20 Liderler Zirvesi başladı

g20

Hindistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen 18’inci G20 Liderler Zirvesi, resmi karşılama töreniyle başladı. Anma töreninin ardından liderler birbirlerini karşılayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımcılar arasında yer aldığı G20 Liderler Zirvesi başladı. Tek Dünya” temasıyla gerçekleştirilen günün ilk oturumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da yer aldı.Küresel ekonomik üretimin yüzde 85’ini ve dünya ticaretinin yüzde 75’ini temsil eden, dünya nüfusunun üçte ikisini kapsayan G20 ülkelerinin liderleri, bu yılki üç oturumluk toplantıda kapsamlı küresel ekonomik reformları ele alacak.


Güvenlik önlemleri üst seviyede

G20 dolayısıyla Yeni Delhi’de havadan ve karadan güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Zirve için 50 binden fazla polisin görev yaptığı belirtilirken Hindistan Ulusal Güvenlik Muhafızları’nın güvenliği sağlama hususunda polis kuvvetine destek verdiği bildirildi.Zirvenin yapılacağı bölgede birçok cadde, sokak ve iş yeri 11 Eylül’e kadar kapatıldı. Ayrıca zirve sonuna kadar bazı bölgelerde seyahat kısıtlamaları uygulanacak.Önlemlerin yanı sıra cadde ve sokaklarda trafik akışını sağlamaya çalışan polisin, toplantının yapılacağı alana giden güzergahta bazı yolları bariyerlerle kapattığı görüldü.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM