Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Kahramanmaraş bir savunma sanayi kenti olacak

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ile Türkoğlu OSB içerisinde bulunan TUSAŞ Uçak Fabrikası Üretim Tesisi’nde çalışmaları inceledi.

TUSAŞ Uçak Parçası Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulunan KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, “Bu katma değerli yatırımı iş dünyası olarak oldukça önemsiyoruz. Yeni kuracağımız savunma sanayi şirketiyle beraber Kahramanmaraş bir savunma sanayi kenti olacak. Bu Kahramanmaraş açısından bir dönüm noktası ve 100 yılın fırsatı” dedi.

KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, çalışmaların 1-2 ay içerisinde tamamlanacağını belirterek, Kahramanmaraş iş dünyasının bu önemli yatırımı beklediğini vurguladı.


“İlk imalat aralık ayında çıkacak”

İmal edilen ilk ürünün aralık ayında çıkacağını açıklayan Buluntu, “Buradaki ekip tesisin hızlı bir şekilde işlevsel hale gelmesi adına gece gündüz çalışıyor. Çalışmalar 1-2 ay içerisinde tamamlanacak. Aralık ayında ilk imalatın bu tesisten çıkmış olduğunu göreceğiz. Bu değerli yatırımı geliştirdiğimiz zaman Kahramanmaraş’ta birçok yeni iş kolu oluşacak. Bizde Ticaret ve Sanayi Odası olarak başkanımızla beraber bu konuda çok önemli çalışmalar yapıyoruz ve iş dünyasının da ortak olacağı, yakın zamanda da açıklayacağımız savunma sanayi şirketiyle beraber ilk üretim hattını TUSAŞ’ımızla beraber kuracağız. İş dünyası bunu azimle bekliyor” diye konuştu.


“Uluslararası uçak firmalarına parçalar Kahramanmaraş’tan üretilebilir”

Hangarda mühendislik çalışmalarının tamamlandığı açıklayan TUSAŞ Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, birinci etap istihdam programının neredeyse tamamlandığını duyurdu.

Tesiste üretilecek ürünlerin birçoğunun milli ürünlerde kullanılacağına dikkat çeken Boazdoğan, bunların Anka, Hürkuş, Hürjet gibi yerli ve milli ürünler olduğunu ifade etti.

Aynı zamanda uluslararası uçak firmalarına da Kahramanmaraş’tan parça üretilme ihtimali olduğunu aktaran Bozdoğan, çok önemli olan bu yatırıma Kahramanmaraş’ın bütünüyle bugünkü kararlılıkla sahip çıkması durumunda burasının büyük bir ekosistem olacağını belirtti.

TUSAŞ Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdağan, “Hangarda mühendislik çalışmaları tamamlandı. Bir taraftan da inşa faaliyetleri yürütülüyor. Ekibimiz heyecanla gece gündüz çalışıyorlar. Umuyoruz ki burayı bir iki ay içerisinde hazırlayacağız ve makinelerimiz gelecek ve makine montajlarımızı yapmış olacağız. Bu tesiste çalışacak olan birinci etap istihdam programı neredeyse tamamlandı. Burada görev alacak olan mühendislerimiz istihdam edildi ve şu anda Ankara’da kurs görmekteler. Yıl sonuna doğru tesisimizi açmayı planlıyoruz. Bu yatırımın Kahramanmaraş’ta iyi bir ekosistem oluşturacağına inanıyoruz. Oda başkanlarımızla görüşüyoruz. Kahramanmaraşlı iş insanlarımızda yatırıma sahip çıkıyorlar. Bu tesisi büyütmek en büyük hedefimiz” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM