Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Gündem özeti – 11 Eylül

Ekonomi ve piyasa gündemi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 10.00’da temmuz ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin iş gücü istatistikleri ile sanayi üretim endekslerini duyuracak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tahvil ihalesi gerçekleştirecek. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Adalet Akademisinin Eğitim Dönemi Açılış Töreni’ne katılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) düzenlenecek “Aktarlık ve Çiçekçiliğin Meslek Olarak Kabulü Bilgilendirme Toplantısı”na iştirak edecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14.00’te partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık edecek.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Astana’da Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Murat Nurtileu ile bir araya gelecek, ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Hatay Valiliği’ni ziyaret edecek, Antakya TOKİ Ömer Faruk Adaş İlkokulu’nda 2023- 2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’ne katılacak, Osmaniye Valiliğini ziyaretinin ardından, İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına iştirak edecek, Osmaniye Belediye Başkanlığına, AK Parti Osmaniye İl Başkanlığına ve MHP Osmaniye İl Başkanlığına ziyarette bulunacak. 2023-2024 eğitim öğretim yılı başlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci ve yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmen yaz tatili sonrası ders başı yapacak.


İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM