Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Ne yaptın Kokoviç?

Göztepe, beşinci haftada evinde oynadığı Bandırmaspor maçında 1 puana razı oldu! Aslında teknik patron Kokoviç razı oldu demek daha doğru olsa gerek.


Göztepe Gürsel Aksel’deki maça arkadaşlarla giderken doğrusu endişeliydim. Fakat maçın başlamasıyla birlikte beni şaşırtan bir Göztepe izlemeye başladım. Önde basan, pres yapan, ilk topları alan sarı kırmızılılar güçlü rakibine ilk 35 dakikada sahayı dar etti. Sahaya yayılan, kanatlardan akan ev sahibi ilk 11’in sürpriz ismi Furkan’la direğe takılmasından sonra golü de buldu. Yine 11’in sürpriz ismi Tijaniç, soldan Yunus’un kestiği topa dokunarak filelerle buluşturdu.

Ne var ki devre biterken ve devreye eklenen 2 dakika içinde rakip alanda baskısını artıran konuk ekip ilginç bir şekilde beraberlik sayısını kaydetti. Göztepe altı pasında sakatlanarak yatan ve kıvranan Bandırmasporlu oyuncuya rağmen arkadaşları oyuna devam ettiği gibi orta hakem de oyunu durdurmadı ve konsantrasyon kaybı yaşayan ve o tabloda gevşeyen ev sahibi takım kalesinde golü buldu!

✗ ✗ ✗

Şimdi yazının başlığına gelebiliriz… 1)Göztepe 1-0 öndeyken ve devreye 2 dakika eklenmişken Kokoviç oyuncularını uyarmalı ve defansı önde kurup topu kaleye yaklaştırmamalıydı. 2)Sürpriz olarak ilk 11’de başlayan Furkan, Yunus Emre ile iyi partner olamadı. Yedek kulübesine baktığımda 46’da onu Traore ile değiştirir diye düşündüm ama ne göreyim; Furkan-Fıratcan değişikliği geldi. 3)Kokoviç’in aklı başına sonradan geldi ve Traore’yi oyuna dahil etti. 4)Göztepe evinde, taraftarı önünde ve skor 1-1 iken o da ne; Kokoviç 73’te Diouf-Kubilay değişikliğine gitti! Hücumda bir türlü çoğalamayan Göz Göz çift santrfora döneceğine as santrforunu oyundan alıp 1-1’e yattı!

✗ ✗ ✗

Yeniden maça dönersek… Kokoviç takımı iyi hazırlamış ancak 45 dakikalık hazırlamış! Maçın 90 dakika olduğunu unutmuş! 3-5-2 ile değil, bir süredir denenen 4-1-4-1/4-3-3 ile oynattı takımı. İkinci yarıda uzun süre sahasına hapsolmuş bir Göztepe izledik. Çıkıldığında yapılan top kayıpları hep tehlike olarak döndü kaleye.

Hücumda çoğalmayan, yeterince şut çekmeyen ve skora ulaşamayan bir Göztepe’yi izlemeye devam ediyoruz. Diouf gibi birinci sınıf bir santrforunuz varsa ve 5 maçta 3 golde kaldıysanız forvet arkasında ve kanatlarda sorun var demektir. Bilal Mesut bal yapmayan arı gibi. Bandırmaspor kalesinde iki net pozisyona girdi ve yakın mesafeden iki vuruşu da kaleciye çarptırdı. Diouf’un daha çok top alması ve yanında ya da paralelinde arkadaşlarının olması gerek hücumda.

Son anlarda Tijaniç’in kalede kaleci yokken 7.15’lik kalenin ortasında duran defans oyuncusuna topu nişanlaması gibi bir beceriksizlik hiç görmemiştim. Aynı oyuncunun maç biterken yaptığı vuruşta ise dönerek giden top maalesef direkten içeri girmedi! Girseydi ve Göz Göz Altay maçındaki gibi son andaki golle 3 puan alsa bu yazının başlığı değişecek miydi? Kesinlikle hayır!

✗ ✗ ✗

Bendeniz sezon ortasındaki hoca değişiminden hiç hazzetmem. O yüzden tribünlerin “Kokoviç istifa!” sloganlarından üzüldüm tabii. Ancak hafta ortasında sorduğum soruya karşılık Ivan Mance’nin verdiği yanıtı hatırladım… Hedeflerinin şampiyonluk ve 100. yılda Süper Lig’de oynamak olduğunu ifade etmişti Sportif Direktör.

Mance’nin şimdi Kokoviç’ten 5 haftanın 5 puanlık raporunu istemesi ve işaret ettiği hedefe takımı ulaştırıp ulaştıramayacığını sorması gerekiyor. Şayet Kokoviç bu hedefe takımı götüreceğinin sözünü verir ve bu konuda kendisine güvendiğini ifade ederse devam etmeli. Aksi halde yol yakınken Kokoviç ile Göztepe yollarını ayırmalı. Belki o zaman takımı geçen sezondan beri tanıyan Ekrem ve Şakır Hoca’nın üzerine 1. Lig’i de iyi tanıyan bir hoca gelmeli.

✗ ✗ ✗

Atınç’ın eksikliği hissedildi son maçta. O yüzden şu ucuz kartlar konusunda oyuncular uyarılmalı. Haftaya zor bir Manisa deplasmanı var. İsmail ve Ahmet o maçta da çok büyük ihtimalle olmayacak. Belki 7 veya 8. haftada ancak. Öte yandan Bandırmaspor maçında bir önceki Altay galibiyetine rağmen 20 binlik statta ancak 10 bin taraftar vardı. Ekonomik gidişat tutkulu Göztepe tribününü bile etkiliyor demektir bu sayı. Yine de takım iyi bir rotaya girip ışık verirse tribünler dolar taşar. Bu da başka bir gerçek.


Muzaffer Ayhan Kara

Diğer Yazarlar