Cumartesi, Temmuz 27, 2024

AASSM 15’inci yılında ünlü sanatçıları ağırlayacak

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) 27 Aralık’ta 15’inci yılını kutlamaya hazırlanıyor. MAVİKITA Gazetesi’ne konuşan AASSM Müdürü ve keman sanatçısı Emel Akçay Özer, yeni dönemde yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi. Özer, “2023-2024 Sanat Sezonunun bizim için en önemli tarafı 27 Aralık AASSM’nin açılış gününde 15’inci yılımızı kutlayacak olmamız. Bu nedenle o hafta peş peşe değerli sanatçıların katılacağı konserler ve etkinlikler düzenliyoruz. İzmirli sanatseverleri, çocukları ve gençleri farklı etkinlikler bekliyor. Gelecek sezon ayrıca Ahmet Adnan Saygun Senfoni Orkestrası’nın konserleri de düzenli şekilde devam edecek. Eylül ayı itibarıyla program duyurusu yapacak ve bilet satışlarını halka açacağız” dedi.


AASSM, önemli sempozyumlar ve kongrelere ev sahipliği yapıyor

AASSM’nin açıldığı günden beri İzmir’in en önemli etkinliklerine ev sahipliği yaptığını belirten Özer, “İzmir Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera ve Balesi, Olten Filarmoni Orkestrası sürekli konuklarımız. Bunun dışında kendi sanat sezonumuzda İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Adnan Saygun Senfoni Orkestrası konserleri, Barok Müzik Günleri, Oda Müziği konserlerimiz, Caz, Pop ve Dünya Müziğinden örnekler sunduğumuz sanat sezonumuz devam ediyor. 5 adet galerimiz 365 gün sergilere ev sahipliği yaparken ayrıca fuaye alanında da kısa süreli sergiler sunuyoruz. Salonlarımızda ayrıca yıl boyu önemli yarışmalar, sempozyumlar, kongreler, çalıştaylar yapılıyor. Müzik Kütüphanemizde küçük yaş grupları için müzik atölyeleri, yetişkinler için yazarlık atölyeleri ve söyleşiler düzenliyoruz. Ayrıca her hafta İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu, Mübadele Korosu, Anadolu Perküsyonları grup dersi gibi eğitimleri düzenliyor ve ev sahipliği yapıyoruz. AASSM bahçesinde bulunan 2 eski binadan biri 2022 yılında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in direktifiyle Müzik Kütüphanesi’ne dönüştürüldü” sözlerine yer verdi.  


“İzmirli sanatseverlere özenli bir program sunmaya çalışıyoruz”

Pandemi döneminde başladığı AASSM Müdürlüğü görevinin 2,5 yıldır devam ettiğini dile getiren Özer, “Bu süreçte ekip arkadaşlarımla birlikte elimizden geldiğince İzmirli sanatseverlere kaliteli ve özenli bir program sunmaya çalışıyoruz. Salonlarımızda kiralamalara ve bazı Sivil Toplum Kuruluşları ‘nın etkinliklerine yer veriyoruz. Tüm bunlar devam ederken kurduğumuz Ahmet Adnan Saygun Senfoni Orkestrası ve Müzik Kütüphanesi beni çok heyecanlandıran ve gururlandıran kazanımlar oldu. 2023 yılında beni en mutlu eden etkinliklerimizden biri Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına armağan ettiğimiz 100’üncü Yıl Marşı. Şiiri Ayten Mutlu’ya, bestesi Fazıl Say’a ait olan marşımızı orkestramız, İzmirli öğrenci ve sanatçılardan oluşan koromuz şef Can Okan yönetiminde kaydettik. 23 Nisan 2023’te halka sunduk” ifadelerini kullandı.  


AASSM’nin binasını Teyfik Tozkoparan tasarlayacak

AASSM’nin 27 Aralık 2008 yılında adını taşıdığı Ahmet Adnan Saygun’un Yunus Emre Oratoryosu eserinin seslendirildiği konser ile açıldığını aktaran Özer, “AASSM’nin binanın tasarımı için yapılan yarışmayı Mimar Teyfik Tozkoparan’ın eseri kazandı. AASSM’de büyük ve küçük salon olarak adlandırdığımız 2 konser salonu, 5 galeri, çeşitli toplantı salonları ve son olarak geçen sene bünyemize eklenen Müzik Kütüphanesi bulunuyor” diye aktardı.


AASSM’nin binasını Teyfik Tozkoparan tasarlayacak

Merkezdeki etkinliklerin heyecan verici olduğuna değinen Özer, “ İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Sayın Suat Çağlayan’ın şiirinden ilhamla Bergama Zeus Tapınağı’na ithafen besteci ve orkestra şefi Tolga Taviş ile libretist Gülümden Alev Karaman’a sipariş ettiğimiz Bergama Oratoryası eserin görkemli yapısı nedeniyle bizim için gurur kaynağı oldu.  Ayrıca 2,5 yıllık hizmetim boyunca Jordi Savall, Camille Thomas, Anna Fedorova, Jeremy Pelt gibi dünya starlarını ağırlamanın yanı sıra Zülfü Livaneli, Fazıl Say, Serenad Bağcan, Gülsin Onay, Rengim Gökmen, Oğuzhan Balcı, Dilek Türkan ve uzun bir liste olacağından emin olduğum değerli Türk sanatçılarımızı ağırlamak da bizim için heyecan verici oldu” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM