Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Kahramanmaraş’tan 12 Şirket İSO 500’de

mustafa buluntu

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl gerçekleştirilen “Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022” araştırma sonuçları açıklandı. 

İSO tarafından açıklanan Türkiye’nin ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 araştırmasında Kahramanmaraş’tan 12 firma yer aldı. 


İSO 500’de yer alan firmalar şunlar:

Afşin Elbistan Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş., KİPAŞ Mensucat İşletmeleri A.Ş., KİPAŞ Kağıt Sanayi İşletmeleri A.Ş., MEM Tekstil San. Tic. A.Ş., KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton Sanayi ve Madencilik İşletmeleri A.Ş., Kahramanmaraş Kağıt San. ve Tic. A.Ş., İSKUR Tekstil Enerji Tic. ve San. A.Ş., Batı Kipaş Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş., Şirikçioğlu Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş., İSKUR Boya Tekstil Tic. ve San. A.Ş., Narteks Tekstil Sanayi ve Tic. A.Ş., Gemciler Güven Metal San. ve Tic. A.Ş.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, İSO sonuçlarıyla ilgili değerlendirmesinde şunları ifade etti: “Ülkemiz ekonomisine, ihracatına ve istihdamına sağladıkları büyük katkılardan dolayı firmalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Böylesine önemli bir listede, ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 12 şirketimizle temsil ediliyor olmak Kahramanmaraş’ımız için çok önemli. Listedeki Kahramanmaraşlı firmalarımızın sayısının artması için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz.” 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM