Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Kız çocukları ikinci yüzyılda geleceklerini inşa edecek

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Kız çocuklarının eğitim ve istihdamda eşit bir şekilde yer alabilmesi için somut ve hızlı adımlar atılması gerektiğini söyleyen Sabancı, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının, kız çocuklarının nitelikli eğitim alarak, geleceklerini inşa ettikleri yüzyıl olacağına inanıyoruz” dedi.


“Eğitim seviyesi arttıkça NEET olma riski azalıyor”

Türkiye’de kız çocuklarının geleceklerini kurmaları noktasında zorluklarla karşılaştıklarını belirten Sabancı, “18-29 yaş grubundaki genç kadınların yüzde 45’i ne eğitimde ne istihdamda (NEET) yer alıyor. Eğitim seviyelerine göre baktığımızda, eğitim seviyesi lise altı olan genç kadınların yüzde 64’ü ne eğitimde ne istihdamda bulunuyor, bu oran yüksek okul mezunları arasında yüzde 33,5. Eğitim seviyesi arttıkça NEET olma riskinin azaldığını görüyoruz. Bununla birlikte toplumsal cinsiyet rolleriyle hayatın her alanında karşılaşan üniversite mezunu genç kadınların da geleceklerini kurma noktasında engellerle karşılaştıklarını görüyoruz” diye konuştu.

Sabancı mesajında, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken, kız çocuklarının kendi geleceklerini inşa etmeleri için hem eğitime eşit katılmalarını sağlamamız hem de özgüven, liderlik, geleceğin yetkinlikleri konularında güçlenmelerini hedeflememiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM