Perşembe, Eylül 19, 2024

Bakan Bolat: Afrika ile ticaret hacmimiz 20 yılda 11,3 kat artış gösterdi

Ticaret Bakanlığı ev sahipliğinde, Afrika Birliği koordinasyonunda, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun (DEİK) organizasyonuyla düzenlenen Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu’nun (TABEF) dördüncüsü İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı.

Düzenlenen forumla ilgili konuları sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile paylaşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Afrika ile ticaret hacminin 20 yılda çok yol katettiğini söyledi. 

Bakan Bolat’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; 

“Afrika Ülkeleri ile Ticari ve Ekonomik İlişkilerin Geliştirilmesi Stratejisi” ile, kıta ülkeleriyle eşit ortaklık, karşılıklı saygı ve kazan-kazan ilkesi temelinde ilişkiler tesis ettik.Stratejimizin uygulandığı 20 yılda; kıta ile ticaret hacmimiz 7,5 kat, Afrika’nın Sahra-altı bölgesinde ise ticaret hacmimiz 11,3 kat artış göstermiştir. Bugün 4. düzenlenen forum sayesinde, Türkiye ve Afrika ülkeleri arasında tarım, tarıma dayalı sanayi, altyapı, turizm, imalat, kadın girişimciliği gibi birçok iş birliği alanında ilişkilerimizin geliştirilmesi hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Bu çalışmalar kapsamında hazırlanan Mutabakat Metnini imzaladık; ayrıca, Türk özel sektörünü temsilen DEİK tarafından “ECCAS Yüksek İş Konseyi Arasında İyi Niyet Anlaşması”, “Esvatini İş Konseyi Kuruluş Anlaşması” “Senegal İş Konseyi Kuruluş Anlaşması”, “Yeşil Burun İş Konseyi Kuruluş Anlaşması” da imzalandı. İmzalanan tüm anlaşmaların, ülkemiz ve tüm kıta ülkeleri için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verildi. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM