Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında İzmir, monolight kuleler ile ışıldayacak

İzmir Valiliği, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayacak. Kent genelinde, 156’sı İzmir Valiliği koordinesinde olmak üzere 600’ün üzerinde etkinlik düzenlenecek.


Kentin dinamikleri 100’üncü yıl için bir arada

İzmir’deki kamu kurum ve kuruluşlarının destek verdiği 100’üncü yıl kutlamalarına, Ege Ordusu Komutanlığı’ndan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, üniversitelerden STK’lara kadar kentin neredeyse tüm dinamikleri katkıda bulunacak. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da ülke çapında olduğu gibi İzmir’de de çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek. Başkanlık bu kapsamda, İzmir’de monolight kuleler kuracak ve ışıklandırma gösterisi yapacak.


“İzmir’e ve İzmirlilere yakışır nitelikte planlama yaptık”

Kutlamalar kapsamında yüzlerce farklı etkinlik düzenleneceğini açıklayan İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, “Cumhuriyetimizin 100. yılını, İzmir’e ve İzmirlilere yakışır nitelikte etkinliklerle, coşkuyla ve gururla kutlayacak şekilde planlama yaptık. İlimizin tüm kurum ve kuruluşları, kutlamalara kendi imkânları doğrultusunda katılım sağlayacak. Etkinliklerimiz Ekim ayı itibarıyla kentin dört bir yanında başladı. Tüm hemşehrilerimizi 100. yıl kutlamalarımızı takip etmeye ve katılmaya davet ediyorum” dedi.


“Her etkinlik 100. yıla atılmış bir imza olacak”

100’üncü yıl etkinliklerinin Cumhuriyet’in kurulmasında önemli roller üstlenen İzmir için anlamlı olduğunun altını çizen Elban, “Kutlamalarımızın coşkusu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda tüm hemşehrilerimizin desteği ve katılımlarıyla zirveye ulaşacak. O güne kadar da mehteran gösterileri, konserler, halk oyunu gösterileri, müzik dinletileri, paneller, söyleşiler, defileler, resim yapma etkinlikleri, şiir ve öykü yarışmaları, çocuk şenlikleri, bilgi yarışmaları, sergiler, bayrak yürüyüşleri, fidan dikim etkinliği, su altı dalışları gibi pek çok farklı etkinlik gerçekleştirilecek” diye ifade etti.


Cumhuriyet’in 100 yılı Monolight projesi ile sergilenecek

Kutlamalar kapsamında her bir etkinliğin İzmir’de Cumhuriyet’in 100’üncü yılına atılmış güzel birer imza olacağını söyleyen Elban, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımız, 26 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında Konak Meydanı’nda Türkiye’nin 100 Yılı Monolight projesini hayata geçirecek. Yine İletişim Başkanlığımız tarafından, tarihî saat kulemiz, Atatürk Müzemiz ve Efes antik kentimizde ‘Cumhuriyetin Sesi Cumhuriyetin Rengi’ projesiyle aydınlatma projeleri gerçekleştirilecek. 29 Ekim akşamı 20.00’de Konak Meydanı’ndan başlayıp Cumhuriyet Meydanı’na uzanacak bir fener alayı düzenleyeceğiz. Bu yürüyüşe, 100. yıl etkinliklerini düzenleyen paydaşlarımızın yanı sıra her yaştan İzmirli hemşehrilerimiz katılım sağlayacak. Yüzüncü yılı temsil eden 20.23’te de Cumhuriyet Meydanı’ndan ateşlenecek havai fişeklerle İzmir semaları muhteşem bir görsel şölen ile aydınlanacak. Bu vesileyle 100. yıl coşkumuzu artıracak birbirinden güzel etkinlikleri hazırlayan tüm paydaşlara da teşekkür ediyorum” şeklinde açıkladı.

İzmir Valiliği koordinesinde planlanan 100. yıl kutlama etkinliklerinin detaylarına valilik internet sitesi www.izmir.gov.tr üzerinde duyurular kısmından ulaşılabilecek.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM