Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Kordon esnafı çaresiz bekleyişte

YAĞMUR ÖNGÜN


İzmir’in başta Kordon, Alsancak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi olmak üzere birçok semtinde yaşanan sel felaketinin ardından esnaf, çaresiz bir bekleyişe girdi. İşletmelerdeki tahribat ve zararın bir an önce tespit edilmesini isteyen esnaf, müdahalenin başlatılmasını ve hasara karşı destek verilmesini talep etti.

Esnafın uzun süredir İtfaiyeyi ve beyanda bulunup rapor yazmak için ekipleri beklediklerini dile getiren Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, “Şu an bir belirsizlik içinde bekliyoruz. Gelen ekipler ise yalnızca işletmeleri fotoğraflandırıyor. Şimdilik bir açıklama yok” dedi.


“Yapılacak destek tüm esnafa nefes aldırabilir”

Sigorta şirketlerinde yangın ve hırsızlık kapsamında müdahale ettiklerini ancak su baskının bunların dışında olduğunu belirten Şanlı, “Sigortayı kapsayan bir durum yok. Bu nedenle ekiplerin bir an önce müdahaleye başlaması gerekiyor.

Ayrıca Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 2-3 ay içinde işgaliye almayacağını bildirdi. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından desteğe dair duyum almadım. Ancak böyle bir destek olursa tüm esnafa nefes aldırabilir. Bir an önce şu belirsizlikten çıkarak toparlanma sürecine girmemiz gerekiyor” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM