Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Abalıoğlu Yağ’dan Çiğli ve Aliağa’ya iki yeni tesis

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından olan Abalıoğlu Yağ, Çiğli ve Aliağa’da iki yeni soya fasulyesi işleme tesisi ile İzmir’e yatırıma hazırlanıyor. teknoloji ve insan kaynağına yaptığı yatırımların yanı sıra üretim ve ihracat atılımlarıyla istihdam yaratmaya ve büyüyerek Türkiye ekonomisine değer katan şirket, yaptığı yatırımlar ile İzmir Çiğli, Aliağa ve Mersin fabrikalarında toplamda 4 bin 900 ton soya fasulyesi işleme kapasitesine sahip olacak.


Türkiye’nin ilk soya protein konsantresi üretilecek

Aliağa’da 100 dönüm arazi üzerinde kurulacak yeni tesiste günlük 2 bin 500 ton soya fasulyesi işleme kapasitesine ulaşacak olan şirket, bu yatırımıyla, Türkiye’nin SPC olarak adlandırılan ilk soya protein konsantresi üretimini de devreye sokarak, hayvan beslemede ham madde olarak kullanılan yüksek proteinli soya küspesi üretimiyle ürün gamını çeşitlendirecek. Bu yatırımlarla Aliağa’daki mevcut tesislerinde ayçiçeği çekirdeği kırma kapasitesini de artırmış olacak.


Çiğli’deki ek tesis 2024’de faaliyete geçecek

Yatırım hakkında açıklama yapan Abalıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Abalıoğlu, “Bu iki yeni yatırımımızla İzmir’deki tesislerimizi toplam 200 bin metrekareye çıkarmış oluyoruz. İzmir Çiğli’deki ek tesisimizin 2024 yılında faaliyete geçmesi ile tesisimiz, günlük bin 400 ton soya fasulyesi işleme kapasitesine sahip olacak. 2025 yılı içinde ise Aliağa’daki yatırımımızı sonuçlandırarak faaliyete almayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Her iki yatırımın da projelendirmeleri için dünyanın alanında önde gelen mühendislik firmaları seçildi. Aliağa’daki yatırımın projesini; proses teknolojilerinde mühendislik hizmeti veren, dünyanın alanındaki en yaratıcı lider şirketi olarak tanımlanan Crown gerçekleştirirken Çiğli’deki yatırımı, İtalya’nın önde gelen mühendislik firması Andreotti Impianti ile yüksek kalite makine ve teknoloji üretimi yapan İsviçre merkezli Bühler AG gerçekleştiriyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM