Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Perakendeciye yılbaşı öncesi siber güvenlik ikazı

Perakende sektörü için yılın en yoğun zamanlarından olan yılbaşı dönemi, siber suçlular için de bir çekim alanı yaratıyor.  Siber güvenlik şirketi ESET, sektörü güvenlik politikalarının vakit geçmeden gözden geçirilmesi için uyardı.


Veri ihlalleri finansal nedenlerden kaynaklanıyor

ESET, perakendecilerin müşterileriyle ilgili birçok kişisel ve finansal bilgiye sahip olduğu vurgularken, bu bilgilerin oldukça fazla para kazandırabildiği gerçeğine dikkat çekti. 2022 yılında Verizon tarafından analiz edilen perakende veri ihlallerinin tamamının finansal nedenlerden kaynaklandığı açıklanırken, sektörün yılbaşında, para sızdırmak için tasarlanmış fidye yazılımı veya dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) gibi siber tehditlere daha fazla maruz kaldığı bilgisi paylaşıldı.


Artan dijitalleşme saldırı yüzeyini genişletiyor

Siber güvenlik şirketi, perakendecilerin, bulut tabanlı iş yazılımları, mağaza içi IoT cihazları ve müşteriye yönelik mobil uygulamalar da dahil olmak üzere çok kanallı ticaret deneyimleri oluşturmak amacıyla dijital sistemlere giderek daha fazla güvendiğini, bunu yaparken potansiyel saldırı yüzeyini genişlettiklerini vurguladı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM