Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Yeni haftada ekonomi gündemi yoğun

Ekonomi ve piyasa gündemi

Türkiye’nin ekonomik gündemi 11 Aralık ile başlayan haftada yoğun geçecek. Asgari ücret görüşmelerinin de ilkinin yapılacağı 11 Aralık Pazartesi günü aynı zamanda Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Sanayi Üretim Endeksi ve İşgücü İstatistiklerini açıklayacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ödemeler Dengesi İstatistikleri ve Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurları verilerini paylaşacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı aynı gün içinde pek çok veri yayımlayacak. Bunlar: Deniz Yolu Kruvaziyer İstatistikleri, Deniz Yolu Ro-Ro İstatistikleri, Deniz Yolu Yük Elleçleme İstatistikleri, Limanlarımıza Uğrayan Gemi İstatistikleri ve Deniz Yolu Konteyner Elleçleme İstatistikleri.

TÜİK, 12 Aralık Salı günü Dış Ticaret Endeksleri, Yenilik Araştırması ve İnşaat Maliyet Endeksi verilerini paylaşacak. Aynı gün içinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Faktoring Şirketlerine Ait Bilanço Tabloları ve Finansman Şirketlerine Ait Kar-Zarar Tabloları verilerini açıklayacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hava Kalitesi İstatistiklerini duyuracak.

13 Aralık Çarşamba günü TÜİK; Su ve Atıksu İstatistikleri, Ciro Endeksleri ve Perakende Satış İstatistiklerini açıklayacak. TCMB ise Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini paylaşacak.

TÜİK, 14 Aralık Perşembe günü Girişimcilik ve İş Demografisi, Kümes Hayvancılığı Üretimi, Süt ve Süt Ürünleri Üretimi verilerini duyuracak. Aynı gün içinde TCMB Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini açıklayacak. Tarım ve Orman Bakanlığı, Su Kaynakları İstatistiklerini paylaşacak.

15 Aralık Cuma günü TÜİK; Konut Satış İstatistikleri, Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi ve Ücretli Çalışan İstatistiklerini paylaşacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Yönetim Bütçe Denge Tablosunu açıklayacak. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kalkınma Yardımları İstatistiklerini paylaşacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM