Pazartesi, Eylül 16, 2024

“İzmir turizmde çok zaman kaybetti”

deniz turizmi

Yeni yılda yapılacak yerel seçimler öncesi adayların belirlenmesine az bir süre kala açıklama yapan Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, yerel seçimler sonrası turizmin önemini kavrayan belediye başkanlarının göreve seçilmelerini arzu ettiklerini söyledi. Turizm açısından çeşitli materyallere sahip olan İzmir’in yıllardır hak ettiği noktaya ulaşamadığına belirten Tercan, “İzmir turizmde çok zaman kaybetti. Doğası, güneşi, denizi, tarihi ve kültürel özellikleri, sağlık ve inanç turizmini destekleyecek zengin kaynakları ile İzmir’in sektörde geri kalması kabul edilebilir bir durum değil” dedi.


“Doğru rehberlik edecek yerel yönetime ihtiyaç var”

Yerel seçimler sonrasında turizmin getirilerini doğru algılayan, kente getireceği refahı ve katkıları iyi süzen bir belediye başkanının seçilmesinin sektör için önemli olduğunu vurgulayan Tercan, “Kaybedilen zamanın telafisi için çok çalışmamız, eksiklerimizi gidermemiz, tanıtım ve altyapı çalışmalarındaki boşlukları doldurmamız lazım. Bunun için turizmcilere destek olacak, doğru rehberlik edecek yerel yönetimlere ihtiyacımız var” diye konuştu.

Turizm alanındaki kazanımları korumakta zorlandıklarına dikkat çeken Tercan, “Meryem Ana’ya, Kadifekale’ye bir teleferik inşa etmeyi, Ilıca’daki dünyaca meşhur çamur ve termal suları değerlendirecek modern tesisler inşa etmeyi planlayan yerel yöneticiler olmadı. Bunlar küçük örnekler. Turizmde yarıştığımız Yunanistan firmaları, işletmeleri, yerel yönetimleri parayla İzmir’deki termal kaynaklara, şifalı sulara sahip tesislere sahip olamıyorlar. Bundan sonra doğru değerlendirebilmek için turizmciyi anlayan başkanların göreve seçilmesini istiyoruz” cümlelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM