Perşembe, Eylül 19, 2024

Göztepe ikinci yarıya hazır

Trendyol 1.Lig’de ilk yarıyı 32 puanla ikinci Kocaelispor’un ardından üçüncü sırada bitiren Göztepe, ikinci yarının ilk haftasında altı puanlık maçta kendisi gibi aynı puanda ve averajla dördüncü sıradaki Sakaryaspor’u deplasmanda 2-1 ile geçerek ikinci yarıya çok iyi bir başlangıç yaptı. Sakaryaspor cezası nedeniyle taraftarından yoksunken, Göztepe’nin taraftarı takımını soğuk havaya karşın deplasmanda yalnız bırakmadı.

X X X

Bulgar hoca Stoilov’un devre arasında da Urla’da üçlü defans üzerine yaptırdığı çalışmaların ardından ikinci yarıya da üçlü defansla başlaması gösteriyor ki, Göztepe ligi bu sistemle götürecek. Stoilov, böylece kendi sistemi olan 4-4-2’yi en azından bu sezon rafa kaldırmış oluyor.

Göz Göz, Sakaryaspor’a karşı Mamah, Diouf ve Bilal’in sakatlığı sonucu forvette Traore ve Kubilay ile başladı. Çok yönlü bir oyuncu olan Traore şık topuk pasıyla Tijsniç’in kaydettiği ilk, Kubilay da Ahmet’in kaydettiği ikinci golde asist yaptılar. Maçın uzatma anlarında Lis’in dikkatsizliği sonucu topu kapan ve boş kaleye yollayan Kasango belki de Göz Göz’e tek farkın üzerine yatmamanın kıymetini göstermiş oldu! 90+3’te gelen bu gol 1-0 iken gelse Lis bu travmayı zor atlatırdı.

Stoliov, bu maçta da Mamah ve Bilal’in yokluğunda yer verdiği isimler dışında ideal kadrosunu bozmadı. İkinci yarıda yeni transferler Ramon ve kısa süre de olsa Helinton’a süre verdi. Uzun ikinci yarı maratonunda Süper Lig’e çıkmak isteyen Göztepe’nin istikrarlı bir forvete ihtiyacı var. Ara transferde umarım bu sorun çözülür. Yoksa sık sakatlanan mevcut forvetlerle Göztepe’nin işi zora girer.

İstikrarlı ve leblebi gibi gol atacak, yakın tarihteki Umut Nayır ve Adis Jahoviç’i hatırlatacak bir santrfor gerekiyor. Alınabilirse bu isim Bandırma’da 14 gol atan ve şimdi Başakşehir’de olan Keny olabilir (Bu yazıyı salı günü kaleme alıyorum, umarım bu transferde Göztepe mutlu sona ulaşır). Süper Lig’de birinci sınıf bir golcü profili çizen Diouf, daha sert ve agresif olan 1. Lig’de bekleneni enteresandır ki veremedi.

Göztepe’nin önde basan, arzulu ve agresif futbolu hem rakipleri bozuyor hem de takım boyunun kısalmasıyla sahayı kaplayan 11, toplu hücum toplu savunma anlayışı ile yardımlaşmayı da azami başarıyor. Artık geri ve yan pasları abartmayan ve dikine oynamayı tercih eden bir Göz Göz var.

Sakaryaspor deplasmanında da böyle bir Göztepe izledik. Ogün, Doğan, Traore maçta öne çıkan isimlerdi. Fakat hemen herkes görevini yaptı. Traore, gazozuna oynayan bir görünümdeyken Stoilov’un gelmesiyle birlikte âdeta yeni bir transfer gibi parladı. Gollere ve asistlere imza atıyor, koşuyor, mücadeleyi hiç bırakmıyor. Ramon ve Helinton’un 11’e monte olması ve forvet katkısı ile birlikte Göztepe’ye artık yan bakılmaz.

X X X

Göztepe önündeki üç maçlık periyotta İzmir’de Ümraniyespor ve Altay ile, deplasmanda ise Çorum FK ile nispeten kolay karşılaşmalara çıkacak. 19. haftadaki Kocaelispor-Eyüpspor maçının da Göz Göz için önemi büyük. Kocaelispor’un ilk haftada aldığı yenilginin ardından bu maçtaki örneğin bir beraberlik sarı kırmızılıların hedefi için lokum gibi olur. Ancak şimdi Kocaelispor’un 2 puan üzerinde ikinci sıraya yerleşen Göztepe’ye önerim, rakiplerinin ne yaptığına bakmadan her maçı final görüp kazanmaya odaklanması. Ve asla ikinciliğe değil, birinciliğe odaklanması

Muzaffer Ayhan Kara

Diğer Yazarlar