Cuma, Ekim 18, 2024

Filyos 15 milyon haneye doğalgaz verecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi ve Filyos Limanı’nda incelemelerde bulundular. Filyos’un, 2020 yılındaki keşfinin ardından Türkiye’nin doğal gaz üssü haline geldiğini söyleyen Bayraktar, “Üretimimiz 2,7 milyon metreküpe ulaşmış durumda. En kısa zamanda bu üretimi 10 milyon metreküpe akabinde de nihai olarak günlük 40 milyon metreküpe çıkarmak ve 15 milyon hanemize doğal gazı buradan tedarik etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.


“En hızlı geliştirilen projelerden oldu”

Sakarya Gaz Sahasında şu ana kadar 23 kuyu kazdıklarını belirten Bayraktar, “Dünyanın en hızlı geliştirilen projelerinden biri oldu. 170 kilometre mesafeden gazı taşıyoruz. Buradan da BOTAŞ’ın sisteminden evlerimize, tüketicilerimize ulaştırıyoruz. Projeyi önümüzdeki süreçte daha da hızlandırmak suretiyle milletimizin, memleketimizin, sanayimizin, evlerimizin ihtiyacı olan doğal gazın önemli bir kısmını buradan sunmuş olacağız” dedi.

Türkiye’nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayelerinde bölgeye önemli bir liman yatırımı yaptığını ifade eden Bayraktar, Bakan Uraloğlu ile birlikte Filyos’un Türkiye’nin önemli bir ihracat limanı olması noktasında görüş alışverişi yaptıklarını da kaydetti.  


Filyos’ta hedef; yıllık 25 milyon ton kapasite

İnceleme gezisine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Uraloğlu, “Filyos Limanı’nın demiryolu ve karayolu bağlantıları üzerine incelemelerde bulunduk. Ülkemizi daha ileriye götürecek, sektöründe lider pozisyona taşıyacak dev bir lojistik merkezi projesi olan Filyos Limanı; 13 geminin elleçlemesi yapılabilecek yıllık 25 milyon ton kapasiteye sahip olarak 14 ve 19 metre derinliğindeki rıhtımlarıyla büyük tonajlı gemilere hizmet verebilecek” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM