Pazar, Eylül 8, 2024

İzmir kendi gelirini yaratacak

Prof. Dr. Özlale: Merkezi Hükümet harici gelir kalemlerini ilk 5 yılda bütçenin yüzde 20’sine ikinci 5 yılda yüzde 40’ına ulaştıracağız

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale’nin vizyonunu ve İzmir için hazırladığı projeleri anlatılacağı tanıtım toplantısı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımıyla İzmir İktisat Kongresi’nde gerçekleştirildi. İzmir’in tarihi boyunca sanayinin, ihracatın ve kalkınmanın kalesi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özlale, “Kendi gelirimizi yaratacağız. Merkezi Hükümet harici gelir kalemlerini ilk 5 yılda bütçenin yüzde 20’sine ikinci 5 yılda yüzde 40’ına ulaştıracağız” dedi. 


“Açık Hava ihalesinden yıllık 1 milyar TL gelir sağlanacak”

Seçimi kazandığı takdirde ilk 300 gün boyunca uygulamaya alacakları projeleri sıralayan Prof. Dr. Özlale, “İzmir Açık Hava ihalesinden yıllık 1 milyar TL gelir elde edilecek. Liman bölgesi dönüşecek. Türkiye’nin en büyük ve en modern hayvan bakım evini inşa edeceğiz. Su faturalarını yüzde 35 düşüreceğiz. Toplu ulaşım 7/24 olacak. Mavi Körfez projesiyle İzmir Körfezi’ni koku ve balçıktan kurtaracağız. Yeni vagon yatırımları ile İZBAN seferleri artacak. Otogarı yenileyeceğiz. Cep otogarlarla uç ilçelerdeki sorunu çözeceğiz” diye açıkladı. 

Atıl durumdaki hastaneleri güçlendirerek Belediye Hastanesi haline getireceklerini belirten Prof. Dr. Özlale, “Vergi levhası olmayan tüm işletmeleri kapatacağız. Uyuşturucu ile mücadele merkezleri açacağız. Deniz taşmalarını yüzer dalgakıranlar ile engelleyeceğiz. İkinci Bahar Yaşam Siteleri’ni inşa edeceğiz. Her ilçede nöbetçi ambülans olacak. Trafiği azaltmak için ağır vasıtalara şehir içinde saat sınırlaması getireceği. Kıyı ilçelerde yüzer otoparklar kuracağız. Kamu binalarının altına yeraltı otoparkları yapacağız” ifadelerine yer verdi.


“İzmir fırsatlar şehri olacak”

Turizm sezonunu tüm bir yıla yayacaklarını da dile getiren Prof. Dr. Özlale, “Marina yatırımlarına ağırlık vereceğiz. Dış fonlardan bütçenin yüzde 10’u kadar hibe desteği sağlayacağız. Elektrikli şarj istasyonları gelir paylaşım modeli ile inşa edilecek. Kentsel dönüşüme hız vereceğiz. Belediye bütçesini, denetim firmalarından oluşan konsorsiyum ile denetleyeceğiz. İçme sularındaki kayıp kaçağı yüzde 20’ye düşüreceğiz. İzmir artık sorunlar şehri değil fırsatlar şehri olacak” şeklinde ifade etti.


Basmane Çukuru’na Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi 

Şehir merkezinde atıl durumda bulunan önemli noktalardan olan Basmane Çukuru’na ise gençlerin ve girişimcilerin hayallerini gerçekleştirebilecekleri Girişimcilik ve İnovasyon merkezi kuracaklarını açıklayan Prof. Dr. Özlale, “Liman arkasına bir tasarım kasabası kuracağız. İzmir’i yenilikçi teknolojilerin merkezi haline getireceğiz. Ege Medeniyetler Müzesi yapacağız. İzmir’in kadim kültürünü teknolojiyle canlandıracağız. İnciraltı Botanik Parkı ve Kongre Merkezi inşa edeceğiz. Liman bölgesinde 3 bin 500 kişilik İzmir Performans Sanatları Merkezi’ni kuracağız. Alsancak-Karşıyaka yürüyüş yolu ile iki ilçe arası bisikletle 7 dakikaya, yürüyerek 20 dakikaya düşecek. Ada bazlı kentsel dönüşüm yapacağız. Artık kentsel dönüşümün olduğu yerde bütün esnaflar bir AVM’nin içerisinde çalışacaklar. Narkotik tecrübesi olan emekli emniyet görevlileri ve tedavisi başarıyla sonuçlanmış gençlerden ekipler oluşturacağız. Uyuşturucuyu İzmir’den söküp atacağız. Kadınların güvenliğini artırmak için şehir içi aydınlatmalar artırılacak” cümleleriyle açıkladı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM