Cumartesi, Temmuz 27, 2024

İzmir’in asırlık markalarının yeri Süper Lig  

İzmir’in beş tane asırlık futbol markasından İzmirspor, amatörde. KSK 3. Lig’de ve 2. Lig’e yükselmek için mücadele ederken bir yandan da stadını kazanmaya çalışıyor. Süper Lig’in eşiğindeyken Hüseyin Eroğlu sonrasında kendisini iki sezon sonra 2. Lig’de bulan Altınordu Beyaz Grup’ta düşmeme mücadelesi veriyor. Düşme hattının 3 puan üzerinde. Altay ise yıllar sonra çıktığı Süper Lig’deki ilk sezonunda küme düştü ve geçen sezon TFF 1’de zorlukla lige tutundu transfer tahtası kapalı olarak. Bu sezon ise devre arasında deneyimli futbolcularını kaybetti kaptan Özgür dışında. Diğer kaptan Murat Uluç ise veda ettiği futbola geri döndü sevdası Altay için. Geçen hafta da Giresun’u 1-0 ile geçerken tek golü kaydeden oyuncu oldu. 

Altay, keşke sezon başında gençlerle başlasaydı. O zaman ilk haftalarda deneyim kazanan kadro belki de lige tutunabilirdi. Çıkmayan candan ümit kesilmez ama mali güçlükler içindeki Altay’ın bu sezon ligde kalması çok zor. Ancak yine de onur mücadelesi takdire şayan. 

×××

Altay’ın da, Altınordu’nun da, KSK’nın da İzmir’in asırlık markaları olarak yeri Süper Lig. Umarım birkaç sezon içinde tarihlerine yakışacak şekilde vitrinde olurlar. 

×××

Tabiî İzmir’in asırlık markaları içinde Süper Lig’e en yakın olan Göztepe. Sarı kırmızılılar 24. haftada deplasmanda Adanaspor’u 3-0 ile rahat geçti. Kocaelispor’un beraberliği de gelince Göz Göz’ün ikincilikteki farkı 5’e çıktı. Bodrumspor’un da kaybedip 42 puanda kaldığı haftada 49 puanlı Göz Göz’ün direk Süper Lig’e çıkma şansı arttı.  Daha 10 hafta var ligin sonuna ve 3 puanlı ligde üç dört haftada bile herşey değişebilir. Nitekim son 3 haftada 2 puan alıp 7 puan kaybeden Kocaelispor Göz Göz’ün 5 puan gerisinde kaldı ve direk Süper Lig şansını zora soktu. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın ayrılması, devre arasında santrfor Tanque’nin takımdan kopması yeşil siyahlıların hüsranı oldu. Göztepe’nin Stoliov dönemi ise atağa dönüştü ve üzerine aradaki takviyeler de gücünü artırdı, kulübeyi de zenginleştirdi. Göztepe’nin ritmini bozmadan devam etmesi ve 100. yılında Süper Lig’e çıkması, camiayı, taraftarı hayal kırıklığına uğratmaması gerekiyor. Artık hiç bir bahane yok.

×××

Bu hafta Göztepe evinde devre arasında iyi takviyeler yaparak play-off potasına giren Boluspor ile karşılaşacak. Zor maç. Ancak Göz Göz’ün defans güvenliğini ihmal etmeden kendi futbolunu oynayarak güçlü silahlarıyla maçı ilk 60 dakikada koparmasını bekliyorum. Kocaelispor ise Erzurumspor deplasmanında. Eyüpspor’un zor deplasmanda puan kaybetmesi ve galibiyet halinde Göz Göz’ün birinci ile farkının azalması da söz konusu. Göz Göz, muhteşem tribünü ile de coşarsa neler olmaz neler. Trendyol 1.Lig’de son 10 hafta nefes kesecek.  Göztepe çıktığında Süper Lig’e farklı bir renk ve kalite gelecek. 

Muzaffer Ayhan Kara

Diğer Yazarlar